Táplálkozás

Kiemelt

2022.02.07 energiavalaszto
A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot szeretne kínálni a növényi…

TOP 3 legtöbbet olvasott cikk

2022.02.16 energiavalaszto
Kinek ne okozott volna még dilemmát, hogy mit kezdjen sütés után a használt étolajjal. Ha a lefolyóba öntjük, nem tűnik el, a csatornarendszerbe kerül, ahol megdermed, és problémákat okoz, szennyezi…
2022.04.25 energiavalaszto
Egy átlagos európai középosztálybeli polgár nem valószínű, hogy ezen eddig elgondolkodott volna, pedig nyilvánvaló: Oroszország Ukrajna elleni háborúja az élelmezésbiztonságot a globális problémák…
2021.12.23 energiavalaszto
Bezzeg nagyanyáink korában… Az unalomig ismert hasonlat a karácsonyi gasztronómia múltidézése körül is gyakran előkerül ilyentájt. És bár mi is szerettünk volna elmerengeni letűnt korok ünnepi…

További cikkeink

2022.09.12 meszarosrita
Bármennyire is próbálunk tudatosan élni, figyelni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, az élelmiszerek csomagolóanyagait nem igazán tudjuk megkerülni. Legyen műanyag vagy papír, egyik sem…
2022.08.30 meszarosrita
A városban élők számával együtt nő a városi kertészet jelentősége is, hiszen ez egy hatékony megoldás lehet a lakosság ellátására. Eddig azonban keveset tudtunk arról, mennyire hatékony az uborka…
2022.08.12 meszarosrita
Amelyik étel jó az egészségünknek, jó a környezetnek is - ha tudat alatt ezt sejtettük is, most bizonyosságot nyert az Oxford Egyetem kutatói által. Nagyszabású kutatást végeztek az Oxford Egyetem…
2022.07.22 meszarosrita
A környezet védelme érdekében Ferenc pápa egy, a közelmúltban megrendezett ifjúsági konferencián arra kérte a fiatalokat, hogy fogyasszanak kevesebb húst. Az egyházfő egyébként már korábban is…
2022.07.07 meszarosrita
Kellemes nyári este, jó társaság, finom illatok és ízletes falatok - valahogy így lehet elképzelni egy tökéletes grillpartit. Az ember ilyenkor arra gondol, hogy jól szórakozzon, és nem arra, hogy…
2022.06.27 energiavalaszto
Az egészséges életmód valóságos divathullámmá érett az utóbbi években. A sport és a táplálkozási tanácsok mellett pedig egyre nagyobb hangsúly helyeződik arra is, hogy bizonyos fenntarthatósági…
2022.06.14 energiavalaszto
Szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz több hal a tengerekben. Hogy miért? Azt valószínűleg sokan tudják, hogy tányérunkra egyre többször kerül hal, az azonban kevésbé ismert, hogy az…
2022.05.31 energiavalaszto
A világhírű Michelin-séf, Marco Pierre White sok más újítása után most 3D-nyomtatott vegán steakeket kínál az Egyesült Királyságban a Steakhouse Bar and Grillben – illetve „licencként” már számos más…
2022.05.11 energiavalaszto
Christophe Barnouin, az Ecotone vezérigazgatója – olyan márkák, mint a Clipper Teas, a Whole Earth és a Kallo kezelője – arra hívja föl a figyelmet, hogy a mai ipari élelmiszer-modell hogyan…
2022.04.25 energiavalaszto
Egy átlagos európai középosztálybeli polgár nem valószínű, hogy ezen eddig elgondolkodott volna, pedig nyilvánvaló: Oroszország Ukrajna elleni háborúja az élelmezésbiztonságot a globális problémák…