Táplálkozás

Kiemelt

2022.02.07 Petre András
A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot szeretne kínálni a növényi…

TOP 3 legtöbbet olvasott cikk

2022.02.16 Petre András
Kinek ne okozott volna még dilemmát, hogy mit kezdjen sütés után a használt étolajjal. Ha a lefolyóba öntjük, nem tűnik el, a csatornarendszerbe kerül, ahol megdermed, és problémákat okoz, szennyezi…
2022.04.25 Petre András
Egy átlagos európai középosztálybeli polgár nem valószínű, hogy ezen eddig elgondolkodott volna, pedig nyilvánvaló: Oroszország Ukrajna elleni háborúja az élelmezésbiztonságot a globális problémák…
2021.12.23 Petre András
Bezzeg nagyanyáink korában… Az unalomig ismert hasonlat a karácsonyi gasztronómia múltidézése körül is gyakran előkerül ilyentájt. És bár mi is szerettünk volna elmerengeni letűnt korok ünnepi…

További cikkeink

2023.03.30 Petre András
Mamuthúsból készített fasírtot egy ausztrál cég, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a termesztett húsban rejlő lehetőségekre, valamint a nagyipari állattartás, a vadvilág pusztulása és a klímaváltozás…
2023.03.03 Petre András
A legnépszerűbb diéták környezetre gyakorolt hatását és tápanyagtartalmát hasonlította össze egy nemrég megjelent tanulmány. A két szempontot figyelembe véve a ketogén és a paleo diéta végzett a…
2023.02.02 Petre András
Klímasemleges lehet a zöldségek és gyümölcsök csomagolása az Európai Unióban egy új szabályozásnak köszönhetően. Újrahasznosíthatónak kell lennie a zöldségek és gyümölcsök csomagolására felhasznált…
2023.01.03 Petre András
Az egyes élelmiszerek környezeti hatását jelző címkék arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy a fenntarthatóbb termékek mellett döntsenek - ez derült ki egy friss tanulmányból. Az Éghajlatváltozási…
2022.11.21 Petre András
Friss csirkehús egyenesen a laborból - az Egyesült Államokban akár ilyen reklámszövegek is megjelenhetnek, hiszen a napokban emberi fogyasztásra alkalmas terméknek minősítették a laboratóriumban…
2022.11.09 Petre András
A mezőgazdasági területek 30 százalékán folytatnának biogazdálkodást 2030-ra Németországban. Persze ehhez szükséges az is, hogy tervezhető mennyiségű alapanyag-igény érkezzen az intézmények, éttermek…
2022.10.12 Petre András
A fehérjében gazdag mikroalgák oldhatják meg a jövő élelmezési problémáit, legalábbis egy tanulmány igen merész képet fest ezzel kapcsolatban: 2050-re a globális fehérjeszükséglet 100 százalékát ezek…
2022.10.03 Petre András
A szupermarketekben megszokhattuk, hogy csakis tökéletes, esztétikus áruval találkozunk. Pedig a zöldségek és gyümölcsök egy része valójában közel sem hibátlan, és bár tudjuk, hogy ez az ízükből…
2022.09.12 Petre András
Bármennyire is próbálunk tudatosan élni, figyelni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, az élelmiszerek csomagolóanyagait nem igazán tudjuk megkerülni. Legyen műanyag vagy papír, egyik sem…
2022.08.30 Petre András
A városban élők számával együtt nő a városi kertészet jelentősége is, hiszen ez egy hatékony megoldás lehet a lakosság ellátására. Eddig azonban keveset tudtunk arról, mennyire hatékony az uborka…