A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot…
Táplálkozás
Mammuthúsból készített fasírtot egy ausztrál cég, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a termesztett húsban rejlő lehetőségekre, valamint a nagyipari állattartás, a vadvilág pusztulása és a…
A legnépszerűbb diéták környezetre gyakorolt hatását és tápanyagtartalmát hasonlította össze egy nemrég megjelent tanulmány. A két szempontot figyelembe véve a ketogén és a paleo diéta…
Klímasemleges lehet a zöldségek és gyümölcsök csomagolása az Európai Unióban egy új szabályozásnak köszönhetően.
Újrahasznosíthatónak kell lennie a zöldségek és…
Az egyes élelmiszerek környezeti hatását jelző címkék arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy a fenntarthatóbb termékek mellett döntsenek - ez derült ki egy friss…
Friss csirkehús egyenesen a laborból - az Egyesült Államokban akár ilyen reklámszövegek is megjelenhetnek, hiszen a napokban emberi fogyasztásra alkalmas terméknek minősítették a…
A mezőgazdasági területek 30 százalékán folytatnának biogazdálkodást 2030-ra Németországban. Persze ehhez szükséges az is, hogy tervezhető mennyiségű alapanyag-igény érkezzen az…
A fehérjében gazdag mikroalgák oldhatják meg a jövő élelmezési problémáit, legalábbis egy tanulmány igen merész képet fest ezzel kapcsolatban: 2050-re a globális fehérjeszükséglet 100…
A szupermarketekben megszokhattuk, hogy csakis tökéletes, esztétikus áruval találkozunk. Pedig a zöldségek és gyümölcsök egy része valójában közel sem hibátlan, és bár tudjuk, hogy ez az…
Bármennyire is próbálunk tudatosan élni, figyelni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, az élelmiszerek csomagolóanyagait nem igazán tudjuk megkerülni. Legyen műanyag vagy papír…