Táplálkozás

2022.02.07 Petre András

A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot…

2023.09.21 Petre András

Ilyenre még nem volt példa: 3D-nyomtatott élelmiszer került a szupermarketek polcaira. A vegán lazacot tőlünk nem is messze, Ausztriában dobták piacra.

A 3D-nyomtatás…

2023.08.03 Petre András

Elképesztő mennyiségű élelmiszer kerül a szemétbe szerte a világon. Számítások szerint csak az Európai Unió tagországaiban egy emberre vetítve évente átlagosan 92 kilogramm élelmiszer-…

2023.03.30 Petre András

Mamuthúsból készített fasírtot egy ausztrál cég, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a termesztett húsban rejlő lehetőségekre, valamint a nagyipari állattartás, a vadvilág pusztulása és a…

2023.03.03 Petre András

A legnépszerűbb diéták környezetre gyakorolt hatását és tápanyagtartalmát hasonlította össze egy nemrég megjelent tanulmány. A két szempontot figyelembe véve a ketogén és a paleo diéta…

2023.02.02 Petre András

Klímasemleges lehet a zöldségek és gyümölcsök csomagolása az Európai Unióban egy új szabályozásnak köszönhetően.

Újrahasznosíthatónak kell lennie a zöldségek és…

2023.01.03 Petre András

Az egyes élelmiszerek környezeti hatását jelző címkék arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy a fenntarthatóbb termékek mellett döntsenek - ez derült ki egy friss…

2022.11.21 Petre András

Friss csirkehús egyenesen a laborból - az Egyesült Államokban akár ilyen reklámszövegek is megjelenhetnek, hiszen a napokban emberi fogyasztásra alkalmas terméknek minősítették a…

2022.11.09 Petre András

A mezőgazdasági területek 30 százalékán folytatnának biogazdálkodást 2030-ra Németországban. Persze ehhez szükséges az is, hogy tervezhető mennyiségű alapanyag-igény érkezzen az…

2022.10.12 Petre András

A fehérjében gazdag mikroalgák oldhatják meg a jövő élelmezési problémáit, legalábbis egy tanulmány igen merész képet fest ezzel kapcsolatban: 2050-re a globális fehérjeszükséglet 100…