A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot…
Táplálkozás
Ilyenre még nem volt példa: 3D-nyomtatott élelmiszer került a szupermarketek polcaira. A vegán lazacot tőlünk nem is messze, Ausztriában dobták piacra.
A 3D-nyomtatás…
Elképesztő mennyiségű élelmiszer kerül a szemétbe szerte a világon. Számítások szerint csak az Európai Unió tagországaiban egy emberre vetítve évente átlagosan 92 kilogramm élelmiszer-…
Mamuthúsból készített fasírtot egy ausztrál cég, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a termesztett húsban rejlő lehetőségekre, valamint a nagyipari állattartás, a vadvilág pusztulása és a…
A legnépszerűbb diéták környezetre gyakorolt hatását és tápanyagtartalmát hasonlította össze egy nemrég megjelent tanulmány. A két szempontot figyelembe véve a ketogén és a paleo diéta…
Klímasemleges lehet a zöldségek és gyümölcsök csomagolása az Európai Unióban egy új szabályozásnak köszönhetően.
Újrahasznosíthatónak kell lennie a zöldségek és…
Az egyes élelmiszerek környezeti hatását jelző címkék arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy a fenntarthatóbb termékek mellett döntsenek - ez derült ki egy friss…
Friss csirkehús egyenesen a laborból - az Egyesült Államokban akár ilyen reklámszövegek is megjelenhetnek, hiszen a napokban emberi fogyasztásra alkalmas terméknek minősítették a…
A mezőgazdasági területek 30 százalékán folytatnának biogazdálkodást 2030-ra Németországban. Persze ehhez szükséges az is, hogy tervezhető mennyiségű alapanyag-igény érkezzen az…
A fehérjében gazdag mikroalgák oldhatják meg a jövő élelmezési problémáit, legalábbis egy tanulmány igen merész képet fest ezzel kapcsolatban: 2050-re a globális fehérjeszükséglet 100…