Hihetetlen gyorsasággal kimerült a legújabb céges pályázat

hihetetlen-gyorsasaggal-kimerult-a-legujabb-ceges-palyazat

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Felfoghatatlan gyorsasággal merült ki az a KKV-s pályázat, amit a tegnapi napon jelentettek meg, és a technológiafejlesztés mellett napelemes rendszerek kivitelezését is támogatta. Mind az ügyfelek, mind a pályázatírók csodálkoztak azon, hogy egy ilyen nagy forráskerettel bíró pályázat nemhogy napokon, de perceken belül felfüggesztésre került. De nézzünk pozitívan a jövőbe, ez csak az első beadási szakasz volt, még lesz két lehetőség a sikeres pályázatok benyújtására!

14 PERC ALATT 130 MILLIÁRDOS IGÉNY

Ahogy a fejezet címe is jelzi, csupán 14 perc kellett ahhoz, hogy az amúgy 100 milliárd forintos keretre 130%-nyi túligénylés történjen. Kijelenthető, hogy aki nem készült fel időben, és nem kezdte meg a pályázati adatlap rögzítését még a beadási nap előtt az már nem tudta a kérelmét beküldeni. A hatalmas roham a rendszer túlterheltségét idézte elő, így az utolsó mozzanatok sem voltak már végrehajthatók. A nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen ez az első kiírása a 2021-2027-es fejlesztési ciklusnak, ami ráadásul igen széles körben támogat tevékenységeket, meglehetősen magas intenzitás mellett. Az önállóan nem támogatható tevékenységek között például megtalálható a megújuló technológiák hasznosításának lehetősége is. Vagyis a projekt összköltségének akár 50%-át is kiteheti egy napelemes rendszer (a megszabott méret és egységköltség korlátokat is figyelembe véve). A pályázat tartalmi részleteiről egy korábbi cikkünkben írtunk. Image removed.

A TANULSÁG

Tapasztalataink és megkereséseink alapján azt mondhatjuk, hogy sokan csak az utolsó pillanatokban kérték be a rögzítéshez szükséges adatokat a telepíteni kívánt napelemes rendszerhez. A dokumentáció viszont más, korábbi pályázatokhoz képest sokkal összetettebb volt, melyet mi is az EU-Solarnál igyekeztünk kiszolgálni. Ugyanakkor az utolsó pillanatban történő rögzítés magában rejti azt a veszélyt, hogy a pályázatkezelő rendszer (EPTK) már akadozik, hibát jelez, vagy szimplán nem engedi rögzíteni a napelemes rendszer költségsorát. Mindezért azt javasoljuk, hogy árajánlatát időben kérje be, tájékozódjon a tartalmi elvárásokról, hogy biztosan és hiánytalanul be tudja nyújtani kérelmét! Egy ilyen jellegű pályázatnál a napelemes rendszer igen hasznos eleme a fejlesztéseknek, mivel egy olyan beruházásról van szó, ami a támogatással néhány éven belül visszahozza az árát. Ráadásul évtizedeken át tudja biztosítani az adott vállalkozás számára az ingyenes és zöld energiát!

Amennyiben vállalkozását érdekli a pályázati lehetőség napelemes rendszer kialakításához, akkor regisztráljon az EU-Solar weboldalán!