Az új steak-trend: nem állati, már nem is termesztett növényi – 3D-ben nyomtatott!

3dhus-cimlap

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

A világhírű Michelin-séf, Marco Pierre White sok más újítása után most 3D-nyomtatott vegán steakeket kínál az Egyesült Királyságban a Steakhouse Bar and Grillben – illetve „licencként” már számos más étteremben is. A steakeket az izraeli Redefine Meat cég készíti – derül ki a vegconomist.com tudósításából.

White éttermi vendégei egyre többen követik a növényi alapú étrendet, ez az új „hús” a változó vásárlói igényekre adott válasz. A Redefine’s steak receptje titok, de szakértő kóstolók úgy gondolják, hogy szója, borsófehérje, kókuszzsír, csicseriborsó és cékla keverékét tartalmazza.

A Redefine Meat szerint a 3D nyomtatás képes reprodukálni a hús összetett izomszerkezetét oly módon, ahogyan más termelési módszerek nem. Termékei olyan neves szakácsokat győztek meg, mint White, Ron Blaauw, Joachim Gerner és Shahaf Shabtay, akik éttermükben kínálják a steakeket. A Redefine termékcsaládja – amely növényi alapú bárányhúst és darált termékeket, például darált marhahúst is tartalmaz – már hatalmas sikert arat Izraelben, ahol több mint 200 étteremben kapható.

Amikor tavaly novemberben a Redefine kereskedelmi forgalomba hozta csúcskategóriás növényi alapú egész darabjait, azt állította, hogy ezek a maguk nemében az elsők a világon. A cég a közelmúltban 135 millió dollárt gyűjtött össze világméretű terjeszkedésének elősegítésére, beleértve új gyártósorok létesítését Izraelben és Hollandiában.

„Amikor először megkóstoltam a Redefine Meat-et, elképedtem” – mondta Marco Pierre White. „A világnak kevesebb húst kell ennie, de a valóság az, hogy a növényi eredetű húskészítmények mindeddig elmaradtak az étlapunkhoz szükséges minőségtől és sokoldalúságtól. A Redefine Meat New-Meat termékei zseniálisak, megadják a növényi alapú fenntarthatósági és egészségügyi előnyöket, anélkül, hogy az íz és az állag tekintetében kompromisszumot kellene kötni.”

(Kép és szöveg: vegconomist.com)