HET-napelempályázat: meghosszabbított beadási határidők

het-napelempalyazat

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Három héttel meghosszabbodik a HET lakossági napelem-telepítési és fűtéskorszerűsítési pályázat beadási határideje – jelentette be szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A regisztrált kivitelezők között az EU-Solar Zrt. is szerepel – mutatjuk az új dátumokat.

Azok a megyék, amelyek számára már december 6-án megnyílt a – hivatalosan „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című, RRF-6.2.1 kódszámú – pályázat beadási lehetősége, és eddig úgy volt, hogy december 27-én be is zárul, most kaptak 20 nap további lehetőséget a beadására, csakúgy mint az összes többi régió is. Ahogy fogalmaztak, mindezt a nagy érdeklődésre tekintettel, ám vélhetően az összetett pályázattal járó ügyintézés és az ünnepek körüli munkaszünet is közrejátszhatott a dátum módosításában.

A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval – amelyek között természetesen a minden kiírási kritériumnak megfelelő EU-Solar Zrt. is megtalálható –, ez azonban nem jelenti automatikusan a kérelem kedvező elbírálását. Az értékelés az adott térség/megye összes pályázatának beérkezése után kezdődik meg, a kiírásban szereplő kritériumok, közte az elérhető pluszpontok alapján.

A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (HET) keretében kiírt 100%-os, vissza nem térítendő pályázattal 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek. A kétféle támogatott műszaki tartalom mértéke csak napelem-felszerelés esetén bruttó 2,9 millió, fűtés-korszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint.

A pályázat részleteiről az EU-Solar honlapján is többször hírt adtunk, legutóbbi összefoglaló anyagunk ITT olvasható:

Az új beadási határidők

Január 16., 18:00:

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye

Január 23., 18:00:

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye

Január 30., 18:00:

A december 20-án megnyitott harmad harmadik pályázati szakaszban:

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Február 6., 18:00:

A negyedik, utolsó szakaszban (Budapest és Pest megye) december 27-én 17:00 órától indul majd a beadási lehetőség; az ott lakók február 6-án 18:00 óráig nyújthatnak be pályázatot.