Napelem-felügyelet Growatt SinePhone-nal: csuklóból vezérelheted!

growatt-shinephone

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Napjainkban számos olyan új funkciót érhetünk el és használhatunk okoseszközeinken, amelyekről pár esztendeje még álmodni sem mertünk volna. Így akár már otthonunk energiafelhasználását, közte napelemes rendszereink működését is felügyelhetjük, vezérelhetjük a távolból. A Growatt ShinePhone alkalmazása laptopon és mobilon már eddig is futott, mostantól azonban az Apple Watch okosórán is elérhető a szoftver.

A Growatt neve a napelemes rendszerekkel ismerkedők számára először valószínűleg világszínvonalú inverterei révén kerül képbe. Ám a kínai Sencsenben működő világcég a zöld energiák hasznosítása terén ennél sokkalta szélesebb körű termékpalettával – közte például elektromosautó-töltőkkel – és folyamatos innovációval tűnik ki az egyre bővülő számú „energiabarát” vállalatok sorából. Nem véletlen, hogy a kutatás-fejlesztésre ugyancsak rengeteg energiát fordító, és fő tevékenységeként napelemrendszereket telepítő, illetve újabban e-autó-töltőket forgalmazó EU-Solar Zrt. is éppen e márka kizárólagos hazai forgalmazása mellett tette le a voksát.

A Growatt inverterei már évek óta felügyelhetők, vezérelhetők a laptopokra, tabletekre, mobiltelefonokra letölthető szoftverek segítségével – erről bővebben ITT olvashat – ám máris itt a legújabb fejlesztésük, a ShinePhone for Apple Watch, vagyis az immár Apple okosórára mimiatürizált változat.

Amellyel egyszerűen vezérelheti és felügyelheti napelemrendszerét, illetve okosotthon-eszközeit. A ShinePhone iWatch verziója gyors hozzáférést tesz lehetővé az alkalmazás három fő egységéhez: a Dashboardhoz, a Planthoz és a Grohome-hoz.

Growatt-iwatch

A Dashboard különböző mérőszámok megjelenítésével nyújt átfogó képet a napelemrendszer aktuális működési állapotáról, míg a Plant az aktuális és terhelésfogyasztási teljesítmény, illetve a töltöttségi állapot (SOC) ellenőrzését szolgálja. A Grohome pedig egy olyan integrált felületet foglal magában, amely mindegyik okosotthon-eszközt képes vezérelni. 

A működésről készült rövid videó a képre kattintva megtekinthető!
 

Beállíthatjuk vele többek között a Growatt kapcsolót, megadva a világítás fényerejét, vagy éppen a vízmelegítő hőmérsékletét, sőt, még az autótöltőt is figyelemmel kísérhetjük és szabályozhatjuk vele. Mindezek mellett bárki a személyes igényeinek megfelelő külön helyszínbeállításokat is meghatározhat. Az Apple okosóra-kompatibilitással bővítve a palettát a Growatt ShinePhone alkalmazása még divatosabb és barátságosabb felhasználói élményt kínál.

A Growatthoz kapcsolódó további újdonság, hogy Thor EV-töltőjük immár integrálódott a „GroHome” IoT-rendszerbe, amely lehetővé teszi, hogy a ShinePhone applikációval távolról irányítsuk vagy ellenőrizzük a töltést bárhol, bármikor, akár a töltési beállításokat is személyre szabva – még egyszerűbbé és kényelmesebbé téve ezzel okoseszközeink használatát.

Tags