Napelem-felügyelet Growatt SinePhone-nal: csuklóból vezérelheted!

growatt-shinephone

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Napjainkban számos olyan új funkciót érhetünk el és használhatunk okoseszközeinken, amelyekről pár esztendeje még álmodni sem mertünk volna. Így akár már otthonunk energiafelhasználását, közte napelemes rendszereink működését is felügyelhetjük, vezérelhetjük a távolból. A Growatt ShinePhone alkalmazása laptopon és mobilon már eddig is futott, mostantól azonban az Apple Watch okosórán is elérhető a szoftver.

A Growatt neve a napelemes rendszerekkel ismerkedők számára először valószínűleg világszínvonalú inverterei révén kerül képbe. Ám a kínai Sencsenben működő világcég a zöld energiák hasznosítása terén ennél sokkalta szélesebb körű termékpalettával – közte például elektromosautó-töltőkkel – és folyamatos innovációval tűnik ki az egyre bővülő számú „energiabarát” vállalatok sorából. Nem véletlen, hogy a kutatás-fejlesztésre ugyancsak rengeteg energiát fordító, és fő tevékenységeként napelemrendszereket telepítő, illetve újabban e-autó-töltőket forgalmazó EU-Solar Zrt. is éppen e márka kizárólagos hazai forgalmazása mellett tette le a voksát.

A Growatt inverterei már évek óta felügyelhetők, vezérelhetők a laptopokra, tabletekre, mobiltelefonokra letölthető szoftverek segítségével – erről bővebben ITT olvashat – ám máris itt a legújabb fejlesztésük, a ShinePhone for Apple Watch, vagyis az immár Apple okosórára mimiatürizált változat.

Amellyel egyszerűen vezérelheti és felügyelheti napelemrendszerét, illetve okosotthon-eszközeit. A ShinePhone iWatch verziója gyors hozzáférést tesz lehetővé az alkalmazás három fő egységéhez: a Dashboardhoz, a Planthoz és a Grohome-hoz.

Growatt-iwatch

A Dashboard különböző mérőszámok megjelenítésével nyújt átfogó képet a napelemrendszer aktuális működési állapotáról, míg a Plant az aktuális és terhelésfogyasztási teljesítmény, illetve a töltöttségi állapot (SOC) ellenőrzését szolgálja. A Grohome pedig egy olyan integrált felületet foglal magában, amely mindegyik okosotthon-eszközt képes vezérelni. 

A működésről készült rövid videó a képre kattintva megtekinthető!
 

Beállíthatjuk vele többek között a Growatt kapcsolót, megadva a világítás fényerejét, vagy éppen a vízmelegítő hőmérsékletét, sőt, még az autótöltőt is figyelemmel kísérhetjük és szabályozhatjuk vele. Mindezek mellett bárki a személyes igényeinek megfelelő külön helyszínbeállításokat is meghatározhat. Az Apple okosóra-kompatibilitással bővítve a palettát a Growatt ShinePhone alkalmazása még divatosabb és barátságosabb felhasználói élményt kínál.

A Growatthoz kapcsolódó további újdonság, hogy Thor EV-töltőjük immár integrálódott a „GroHome” IoT-rendszerbe, amely lehetővé teszi, hogy a ShinePhone applikációval távolról irányítsuk vagy ellenőrizzük a töltést bárhol, bármikor, akár a töltési beállításokat is személyre szabva – még egyszerűbbé és kényelmesebbé téve ezzel okoseszközeink használatát.

Tags