Technikai újítások az idén nemzetközi porondra lépő ADAC Opel e-Rally kupában

technikai-ujitasok-az-e-rallyn

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Úgy tartják, a technikai sportokban az egy helyben állás valójában hátrafelé haladást jelent. Ennek szellemében az első egymárkás elektromosrali-bajnokság, az ADAC Opel e-Rally Cup már a tavalyi évzáró pillanatában elkezdett „előreszáguldani”, hogy az idei májusi szezonnyitón újabb műszaki újításokkal rukkolhasson elő. Például a hangzás és a tapadás terén.

A télen az Opel és az ADAC mérnökei egyetlen részletet sem hagytak figyelmen kívül, hogy még jobbá tegyék a világ első elektromos egymárkás ralikupáját, amely így még felvillanyozóbb élményt és változatosságot ígér. A 100 kW/136 LE teljesítményű elektromos járművek versenynaptára a német ralibajnokság hét futama mellett egy-egy holland, osztrák és francia futamot számlál.

Az Opel e-Rally nagyfokú megbízhatóságát és lenyűgöző teljesítménye mellett a forradalmi technológiát is optimalizálták. Az átalakított differenciálzár gondoskodik arról, hogy a 260 newtonméteres nyomatékot a lehető legkisebb csúszással juttassák a kerekekhez. Az átfogó biztonsági koncepció részeként átdolgozott hangrendszer növeli az elektromos versenyzők érzékelhetőségét és akusztikai vonzerejét – az igazi ralifanok valószínűleg túl halknak találták az elektromos versenygépeket.

Eközben az elektromos rali iránti lelkesedés tovább nő. Európa-szerte csapatok és versenyzők jelezték érdeklődésüket az Opel e-kupa iránt. A 100 ezer eurós pénznyeremény éppúgy növeli a fiatal raliversenyzők kedvét, mint az egyedülálló lehetőség, hogy sikereik révén bekerüljenek az ADAC Opel Rally Junior Team csapatába.

„E kupával a ADAC és az Opel mérföldkövet teremtett a nemzetközi motorsportban” – mondja Jörg Schrott, az Opel Motorsport igazgatója. „Bebizonyítottuk, hogy az elektromos rali működik és inspirál. Idén pedig a kupa még jobb lesz a rendkívül vonzó menetrendnek és a technológia finomhangolásának köszönhetően. Emellett a fenntartható, jövőorientált motorsport úttörője is, és már ma megmutatja, hogyan nézhet ki a jövő a valóságban.”

(Forrás: motorsport-xl.de)