Három Tesla Roadster több mint 10 évig hevert egy konténerben

tesla-roadster-kina-elektromos-auto

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Három, vadonatúj Tesla Roadsterre bukkantak Kínában. Egy szállítókonténerben hevertek csaknem 10 éven keresztül, hamarosan pedig csillagászati összegért árverezhetik el őket.

Amikor az új tulajdonos körülnézett a konténerekben, amiket nemrég vásárolt, valószínűleg nem számított arra, hogy három, teljesen érintetlen Tesla Roadsterre fog bukkanni. Filmbe illő jelenet lehetett, amikor rátaláltak a több mint 10 éve ott heverő járművekre.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto

Ahogy az Electrek írja, a Tesla 2008 és 2011 gyártotta a Roadster modelleket, akkor is mindössze 2000 darabot. Az autók már akkor is ritkaságnak számítottak, ez a három pedig még különlegesebb. A hihetetlen felfedezésről a Roadstersök javítására szakosodott Gruber Motors adott ki közleményt:

Egy kínai vevő még 2010-ben vásárolta meg a Teslától a kocsikat. Azokat a kikötőbe szállították, de a vevő otthagyta. 2010 óta hevertek a konténerben az autók, teljesen érintetlenül, nulla kilométerrel. A tárolási költségek az elmúlt években 6 számjegyű összegre híztak, és a konténerek egy új tulajdonoshoz kerültek. Ő találta meg a Teslákat, és valószínűleg hamarosan árverésre bocsátja.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto

A kocsik egyébként esztétikailag kitűnő állapotban vannak. A fentiek fényében ez nem is csoda, ugyanakkor műszakilag komoly gondok lehetnek. Bár az akkumulátorok állapotáról nem adtak ki információt, valószínűleg már nem lehet felölteni, így az autók működésképtelenek. Ennek ellenére a Gruber Motors becslése szerint akár egymillió dollárért - több mint 330 millió forintért - is gazdára találhatnak az autók.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto