Elektromos autóval szeli át a Földet a vállalkozó kedvű házaspár

Nissan-ariya-elektromos-auto

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Három kontinens változatos tájain vezet majd Chris and Julie Ramsey 27 ezer kilométeres útja a mágneses északi pólustól a déli sarkvidékig. A különleges kalandot egy elektromos Nissan Ariya volánja mögött ülve teljesítik.

Nem kisebb kalandra vállalkozott Chris and Julie Ramsey, mint hogy márciusban autóba pattannak, és elvezetnek a Föld mágneses északi pólusától a déli sarkvidékig. Ez már önmagában is elég különleges, de ahogy a NewAtlas cikke írja, a házaspár az utat egy elektromos Nissan Ariyával teszi meg.

A Nissan a sarkvidéki felfedezőutak specialistája, az Arctic Trucks közösen alakította át a kocsit, hogy az sikeresen teljesítse a kalandot. Ez szükséges is volt, hiszen az út három kontinens változatos tájain vezet keresztül. Jéggel, hóval és sivatagi körülményekkel is meg kell majd küzdenie a házaspárnak.

Nissan-ariya-elektromos-auto

Ennek ellenére azonban nem kell komoly átalakításra gondolni, a hajtáslánc és az akkumulátor pontosan ugyanolyan maradt, mint egy kereskedésben kapható járműnek. A legfontosabb változtatás egy új felfüggesztés és a stabil, 39 colos gumik felszerelése volt. A kocsi kapott még ezek mellé egy speciális, könnyű szélturbinával és napelemekkel felszerelt utánfutót, ami útközben megkönnyíti majd a töltést.

Az utazással a házaspár célja nemcsak az, hogy bemutassák, mi mindenre képesek az elektromos autók, hanem hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás okozta problémákra. Kalandjukat a Pole to Pole oldalon lehet majd követni, de az előkészületekről már most közzétettek egy videót: