Brit "jó a rosszban": üzemanyaghiány segíti az e-autózást

brit-jo-a-rosszban-uzemanyaghiany-segiti-az-e-autozast

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Nagy-Britanniában elsősorban a teherautó-vezetők hiánya miatt súlyos üzemanyaghiány alakult ki a benzinkutaknál az elmúlt napokban, amit a pánikvásárlás sem segített. A hosszan kígyózó sorok mellett azonban egy nagy pozitívuma is volt a történteknek – emiatt is előretörni látszik az elektromobilitás.

Több autós weblap is beszámolt róla a szigetországban, hogy a legnagyobb keresőportálon 1600%-al nőtt meg az elektromos autókra vonatkozó lekérdezések száma. A hét során folyamatosan nőtt az elektromos autókkal foglalkozó lapok látogatottsága, az emberek pedig az otthoni töltési lehetőségekről és a környékbeli töltőpontokról is tájékozódnak.

Image removed.

Kígyózó sorok a brit kutaknál

A használt autókkal foglalkozó carguidePONTcoPONTuk oldalon hasonlóan kiugró volt a keresések száma, még sosem érkezett ennyi lekérés az elektromos autókra.

A szigetországban ettől függetlenül is emelkedő tendenciát mutat az elektromos járművek eladása, csak augusztusban 7388 új e-járművet helyeztek forgalomba. A mostani üzemanyagválság valószínűleg még tovább emeli majd a tendenciát.

Ahogy arról korábban szó volt, Nagy-Britanniában 2030-tól megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését, 2035-től pedig a hibrid meghajtásúakét is, kapcsolódva az ország 2050-es klímasemlegességi céljához.

(Forrás: GreendexPONThu)