Az autórádiók után egész autót épít a Sony – na jó, közösen a Hondával

az-autoradiok-utan-egesz-autot-epit-a-sony

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A nemrégiben bemutatott koncepcióautók után nem meglepő, hogy a Sony közös vállalkozást tervez a Hondával elektromos autók fejlesztésére és értékesítésére. Az első (luxus)modell értékesítését 2025-re tervezik.

A mobiltelefonok évtizedei után most a mobilitási technológia évtizede jön, mondta Kenicsiro Josida, a Sony vezérigazgatója, és hogy nyomatékot adjon szavainak, bejelentette, hogy a Hondával közösen fognak villanyautó-fejlesztésbe. A karosszéria gyártásához szükséges tudás és szerviz a Hondától érkezik, a Sony a képalkotás, a szenzorok, a telekommunikáció és a szórakoztató technológiák terén szerzett szakértelmét kamatoztatja.

A korábbi Vision-S 01 után (képünkön) a Sony az év elején bemutatta második elektromos autója prototípusát, a Vision-S 02-t, immár kétséget sem hagyva afelől, hogy valóban be kíván lépni az e-autók piacára. A Honda elvárásai a Sony-val szemben egyértelműek: „A Sony kifejleszt egy mobilitási szolgáltatási platformot, amelyet elérhetővé tesz az új vállalat számára”.

„A vállalat a biztonságra, szórakoztatásra és alkalmazkodóképességre összpontosító mobilitás fejlesztését kívánja elősegíteni. A Sony célja, hogy a világot érzelmekkel töltse meg a kreativitás és a technológia erejével” – mondta Josida.

A Honda vezérigazgatója, Tosihiro Mibe hozzátette: "Az új vállalat célja, hogy az innováció, az evolúció és a mobilitás terjeszkedésének élére álljon a világban Ezt úgy fogjuk megtenni, hogy kihasználjuk a Honda élvonalbeli technológiáját és know-how-ját a környezettel és a biztonsággal kapcsolatban, miközben összehangoljuk mindkét vállalat technológiai eszközeit.”

A Honda már korábban közölte, hogy 2040-re teljes egészében elektromosra cseréli belső égésű motorjait, így ez az együttműködés is fontos lépés ebbe az irányba.

(Forrás: electrive.com)