A horvát szuperautó ismét bizonyított: 23 rekordot döntött meg

rimac-nevera-auto-rekord

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Annak, aki azt mondja, hogy az elektromos autókkal nem lehet átélni a vezetés izgalmát, érdemes egy pillantást vetnie a Rimac szuperautójára, ami sorra dönti meg a rekordokat.

A precíz mérnöki munkának köszönhetően a teljesen elektromos Rimac Nevera újabb világrekordokat állított fel - írja az InterestingEngineering. Az autó először 0-ról 400 km/órás sebességre gyorsult, majd visszatért álló helyzetbe, és mindezt csupán 29,93 másodperc alatt. A 100 km/órás sebességet pedig 1,81 másodperc alatt érte el a horvát gyártó járműve.

És ez csak két példa volt a németországi tesztpályán nemrég felállított 23 rekord közül. Persze nem ez volt az első csúcsdöntése, nemrég számoltunk be arról, hogy a Nevera a 412 kilométer per órás sebességével elnyerte a leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autó címet.

rimac-nevera-auto-rekord

Tökéletes technológia a kiváló teljesítmény mögött

A Neverát a gyártó a saját fejlesztésű akkumulátorával, hajtásláncával és szoftverével szerelte fel. Négy, egymástól független villanymotor hajtja, amelyek a négy kerékhez kapcsolódnak. Teljesítménye 1914 lóerő, nyomatéka 2360 Nm, akkumulátorkapacitása pedig 120 kWh.

- A Nevera a lenyűgöző csúcsdöntések mellett több mint 480 kilométert tud megtenni egy töltéssel, az akkumulátor pedig alig 20 perc alatt eléri a 80 százalékos töltöttséget - írja egy blogbejegyzésben Mate Rimac, a cég alapítója.

Az autótól mindössze 150 darabot készítenek, a gyártás már meg is kezdődött a Zágráb melletti létesítményben, hogy a Rimac teljesíteni tudja a megrendeléseket.