Megdöntötte a sebességrekordot a Rimac szuperautója

sebessegrekordot-dontott-a-rimac-szuperautoja

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Elérte a 412 kilométer per órás sebességet a Rimac Nevera, ezzel pedig elnyerte a leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autó címet. A kocsi nem most először bizonyította, milyen gyorsan tud haladni.

Új sebességrekordot állított fel a horvát autógyár az elektromos autók történetében. A Rimac Nevera 412 kilométer per órás sebességet ért el, ezzel érdemelte ki a leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autó címet. A tesztet a németországi Automotive Testing Papenburg pályán végezték el, ahol két, egyenként 4 kilométer hosszú egyenes szakasz segítette a rekord beállítását.

Otthon persze ezt nem szabad, de nem is lehet kipróbálni, a vásárlók részére szállított autóknál a maximális sebességet ugyanis 352 kilométer per órára korlátozzák. Különleges ügyfélesemények alkalmával ezt a limitet fel tudják oldani a szakemberek, de akkor is ellenőrzött körülmények között lehet száguldozni.

A következő két videóban megnézhetjük, milyen volt a tesztvezetés a pilótafülkén belül és kívül:

Az 1914 lóerős Nevera egyébként korábban is szép eredményeket ért el negyedmérföldes sprintben, hiszen a nagyjából 400 méteres távolságot 8,582 másodperc alatt tette meg - ezzel pedig a legjobban gyorsuló autó lett a világon hajtáslánctól függetlenül.

 

(Forrás: newatlas.com)