Minden extrával felszerelte az első elektromos irodaszéket a Volkswagen

elektromos-irodaszek

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Az elektromos autók után megérkezett az első elektromos irodaszék is - ez volt a jó hír. A rossz hír az, hogy kereskedelmi forgalomba valószínűleg sosem fog kerülni ez a kétségtelenül hiánypótló szerkezet.

A Volkswagen norvég mérnökei valami igazán egyedi újítással álltak elő: az ötkerekű, elektromos irodaszékkel. A szakemberek a szerkezetet úgy tervezték meg, hogy benne ülve úgy érezhessük magunkat, mintha egy valódi elektromos autóban lennénk. Van rajta duda, biztonsági öv, sőt még index is, csak hogy jelezni tudjuk, ha éppen befordulunk a tárgyalóba. Hátul pedig féklámpák jelzik, ha lassítunk.

Erre szükség is lehet, hiszen, ahogy az autógyártó közleményében írta, a szék akár 20 km/h-val is képes “száguldani”, ami egy elektromos roller sebességének felel meg. A szerkezet egy töltéssel 12 kilométert is megtehet, vagyis bátran utazgathatunk vele fel-le az irodában. A közlekedést tolatóradar és 360 fokos érzékelők segítik, az akadályok így hamar észrevehetők. Az irányváltoztatást nem kormány, hanem két pedál segíti, amelyeket a lábunkkal irányíthatunk.

A fényszórók a legsötétebb túlórázós estéket is bevilágítják, de akkor sem kell aggódni, ha váratlanul egy irodai buli robban ki - a partifényekkel biztosan mi lennénk a legmenőbbek az eseményen. És persze a beépített hi-fi rendszerrel zenét is tudnánk szolgáltatni.

Mindez sajnos megmarad a fantázia szintjén, hiszen kereskedelmi forgalomba nem kerül az elektromos irodaszék, de legalább kipróbálható… igaz, egyelőre csak Norvégiában.

 

(Forrás: dezeen.com)