Megérkezett a Plug & Play napelemes rendszer

megerkezett-a-plug-play-napelemes-rendszer

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Egy olyan új napelemes eszköz jelenhet meg hamarosan a piacon, ami lehetővé teszi, hogy olyanok is élvezhessék a napenergia nyújtotta előnyöket, akik tartanak a hagyományos fotovoltaikus rendszereknél tapasztalható engedélyeztetési folyamatoktól, a kivitelezéstől, illetve nem szeretnének elsőre egy jelentősebb költséget befektetni a technológiába. Mindezeket mellőzi a nemrég bemutatott Plug & Play napelemes rendszer, ami bárhol könnyedén felállítható, és közvetlenül áramot szolgáltat a rákapcsolt elektromos berendezések számára.

INNOVATÍV NAPELEMES TERMÉK A KISMÉRTÉKŰ ÁRAMTERMELÉSHEZ

Sokak számára okoz gondot, hogy a hétvégi ház, a nyaraló miként működtethető önálló, önellátó egységként komolyabb beruházás nélkül. Erre nyújt most megoldást az a legújabb napelemes eszköz, amit egy francia startup cég, a Supersola fejlesztett ki, és dobozos termékként is értékesít majd a lakosság számára. Az innovatív termék jóval kisebb és olcsóbb, mint a háztetőre szerelhető (hagyományos) napelemes rendszerek, persze nem is termel annyi energiát, mint a háztartási méretű kiserőművek, de arra mindenképpen megfelel, hogy az emberek megismerkedhessenek kicsiben a napenergia hasznosítás lehetőségeivel. Az új technológia lényege, hogy minden (a napelem, a kábelek, a mikro-inverter, és a hűtési rendszer) be van csomagolva egy dobozba, melynek keretét maga a napelempanelek adják. A tulajdonosnak a szerkezettel nincs más teendője, csak az, hogy megfelelő napsütésben gazdag helyen helyezze el, és az eszköz vezetékvégét csatlakoztassa a fogyasztókhoz, a belső hálózathoz. Ezzel pedig egy valós Plug & Play lehetőség nyílik meg a felhasználók számára. A szerkezet egyik legnagyobb előnye, hogy mobilizálható, így bármikor áthelyezhető olyan helyre, ahol ideálisabb a napsugarak beesési szöge, illetve természetesen a könnyű mozgathatóság megteremti azt a lehetőséget is, hogy ott is energiát termeljünk vele, ahol az alapesetben nem elérhető. 

napelempanel

A NAPELEMES SZERKEZET FŐBB PARAMÉTEREI

A napelemes doboz teljesítménye 315 W, mérete pedig 1700 x 1080 x 125 mm, melyhez 42,5 kg tömeg társul. A beépített monokristályos napelem 18%-os hatékonysággal dolgozik. A szerkezet súlya elérheti az 50 kg-t is, amennyiben a panelek hűtését szolgáló és a rendszer földhöz való „rögzítését” is segítő négy víztartályt is feltöltik. Maga a rendszer 230 V feszültség mellett 1,3 A-es kimeneteli áramerősséget biztosít. A Supersola weboldalán 699 euróért (nagyjából 250.000 Ft) kínálja a napelemes dobozkát, viszont a berendezésre 15 év termék-, és 25 év teljesítménygaranciát is vállal. A napelemes dobozka használható épületek napelemes rendszereként is. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy túltermelés esetén a hálózatba történő betápláláshoz szükség lehet egy oda-vissza mérő villanyórára, és elkerülhetetlen annak a szolgáltató felé történő bejelentése.