Íme, a bőrönd, ami nemcsak pakolásra, hanem közlekedésre is alkalmas

airwheel-a-borond-amivel-kozlekedni-is-lehet

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

A gurulós bőrönd már önmagában egy jó találmány, de az a gurulós bőrönd, amire meg még rá is tudunk ülni, hogy utazzunk vele, még jobb. És ilyen tényleg létezik!

A gurulós bőrönd megkönnyítette az utazók életét azzal, hogy a nehéz csomagot nem a vállukon kell cipelni, hanem csak maguk után kell húzni. Azonban ha sietünk valahova, még ez sem a legjobb megoldás. Milyen jó lenne ilyenkor felpattanni a bőrönd tetejére, és azzal utazni!

Ez a gondolat már több fejlesztő fejében megfordult, sokan el is készítették a maguk verzióját, és most itt van az elektromos bőröndök újabb képviselője, az Airwheel. A villanymotorral, újratölthető akkumulátorral és a motorokhoz hasonló kormányberendezéssel felszerelt bőrönd egyaránt alkalmas a csomagok tárolására és a közlekedésre.

A kormánymarkolaton lévő gombokkal szabályozható a gázadás és fékezés, a 10 centiméter átmérőjű kerekek pedig jól bírják az ütődéseket, a rázkódást. Az alumíniumötvözetből készült külső váz 130 kilogrammig bírja el utasát. Egy bőröndhöz képest egyáltalán nem lassú, akár 10 kilométer per órával száguldatunk vele - egy órán keresztül biztosan, utána ugyanis újra kell tölteni az aksit.

Az Airwheel nettó súlya - az akkumulátorral együtt - 7,5 kilogramm, és elég kicsi ahhoz, hogy kézipoggyászként a repülőre is felvigyük magunkkal. Az átlátszó kivitel miatt azonban érdemes körültekintően pakolni, ha nem szeretnénk - szó szerint - kiteregetni a szennyest mindenki szeme láttára. Egy applikáció segítségével kedvünk szerint állíthatjuk rajta a fényeket és mintázatokat.

A projekt közösségi finanszírozásban valósul meg a Kickstarteren. Rengeteg érdeklődő fektetett már a fejlesztésbe, ők várhatóan 2023 februárjában kapják meg a különleges bőröndjüket.

 

(Forrás: newatlas.com)