Napelemek fogják fedni a parkolókat Franciaországban

kotelezo-lesz-napelemmel-fedi-a-parkolokat-franciaorszagban

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Minden nagyobb parkolót kötelező lesz napelemmel befedni Franciaországban. A szabályozás nemcsak az újonnan megépülő, hanem a már meglévő parkolókra is érvényes.

Napelemek fogják fedni a nagyobb, legalább 80 járművet befogadni képes parkolókat Franciaországban - erről döntött a napokban a francia szenátus. A jogszabály a már meglévő és az újonnan épülő parkolókra is érvényes.

A 80 és 400 közötti férőhellyel rendelkező telephelyeknek öt, a 400 férőhelyesnél nagyobb parkolóknak pedig három évük van, hogy végrehajtsák a fejlesztést, amely szerint a terület legalább felét napelemekkel kell befedni. A számítások szerint az intézkedésnek köszönhetően 11 GW megújuló energia termelődhet ilyen módon.

A kötelezettség alól felmentést kaphatnak például a kifejezetten a nehéz, 7,5 tonnánál nagyobb tehergépjárműveknek kialakított parkolók, illetve a turisztikai látványosságok közelében kialakított területek.

A franciák tovább vizsgálják a lehetőségeket, hol lehetne még nagyobb napelemfarmokat kialakítani. A témával kapcsolatban szóba kerültek az autópályák és vasútvonalak menti, vagy éppen a mezőgazdasági területek.

 

(Forrás: theguardian.com)