A határidő szűkös, de még nem kell lemondani a napelemes szaldó elszámolásról

napelem-szaldo-eusolar

Hőszivattyú mellé most ajándék E-autó töltő. Kérjen ingyenes ajánlatot!

A napelemrendszerek esetén a hálózati betáplálás lehetősége még adott azok számára, akik engedélyeztetési kérelmüket 2022. október 31. előtt beadták a szolgáltató felé. Az idő azonban őket is szorítja, hiszen hamarosan megszűnik a szaldó elszámolás. Aki nem akar lemaradni, annak érdemes mielőbb egy megbízható kivitelezőt választani.

A tavaly őszi kormányzati bejelentés, miszerint a 2022. október 31. után beadott engedélyeztetési kérelmek esetén a hálózati betáplálás lehetősége határozatlan időre megszűnik, komoly hatással volt a hazai napelemes piacra. A határidő előtt rengetegen próbálták eljuttatni kérelmüket az illetékes szolgáltatóhoz. Azonban akiknek ez sikerült még a határidő előtt, azok sem dőlhetnek hátra, hiszen az idő szorít: a MEKH 13/2022 (XI.18.) rendelete alapján azoknak, akik szaldó elszámolást szeretnének, 2023. december 31. napjáig megkötött áramszolgáltatói csatlakozási szerződéssel kell rendelkezniük.

Szűkös határidő, szakember-hiány, áremelkedés

A közelgő határidő csak egy ok, amiért érdemes minél előbb egy megbízható kivitelezőt választani, de emellett arról se feledkezzünk meg, hogy a rendkívüli módon megnövekedett igénybejelentések hatására az év további részében is kivitelezői kapacitásbeli hiányok alakulhatnak ki. Az infláció és a globális gazdasági helyzet miatt pedig ütemes áremelkedés tapasztalható, amely alól a napelemrendszerek sem képeznek kivételt. Nem éri megvárni, amíg teljesen elszabadulnak az árak!

Megbízható kivitelezővel nem lehetetlen a küldetés

A fentiekből következik, hogy nem érdemes várni a kivitelező kiválasztásával annak, aki elkerülné a bruttó elszámolási rendszert. Ráadásul az sem mindegy, kit választunk, egy olyan cég mellett kell dönteni, aki képes a kivitelezést időben megvalósítani.

A 10 éves tapasztalattal rendelkező EU-SOLAR Nyrt. felkészült a munkára, hiszen megfelelő telepítői kapacitással rendelkeznek, így a munkát rövid időn belül el tudják végezni. Magasan képzett szakembereik ráadásul nemcsak gyorsan, hanem professzionálisan hajtják végre a kivitelezést. Termékpalettájuk rendkívül széles, és minden szükséges alkatrészből kiemelkedő raktárkészletük van. Legyen szó bármekkora méretezésű, kialakítású, teljesítményű rendszerről, ők megtalálják a megoldást a telepítésre.

 

Kattintson ide, amennyiben nem szeretne lecsúszni a szaldó elszámolásról, és napelemrendszere kivitelezését az EU-SOLAR-ra bízná!