Újra kedvez az MFB a Pest megyeieknek

budapest-fenntarthato-napelem

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Február 15-én látott napvilágot a hír, miszerint a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című és VEKOP-5.2.1-17 kódszámú program újranyitásra kerül. Ez igencsak jó hír azok számára, akik kimaradtak az eddigi pályázati lehetőségekből. Nézzük a részleteket!

MI IS TÖRTÉNT KORÁBBAN?

Nagy törést jelentett a Pest megyei lakosság számára, amikor is 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Sokan még akkor is aggódhattak, amikor ugyan a kérelmet benyújtották, de bírálat még nem született. Megnyugtató eredményt ezen kör számára csak az hozott, amikor is 2020 augusztus 12-én bejelentésre került, hogy a korábbi 9,41 milliárd forintos keret 14,228 milliárd forintra emelkedett. Ugyanakkor még számos olyan háztartás maradt, aki bosszankodott, hogy lecsúszott a lehetőségről.

ÚJRANYÍLT A NAPELEMES HITELPROGRAM

Most hétfőn, 2021. február 15-én azonban új hír jelent meg, miszerint a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú hitelprogram 2021.02.22. 09:00-tól ismét elérhetővé válik, közel 1,5 milliárd Ft-os keretösszeggel. Emellett több ponton is módosítás történt a programot illetően:

  • a kölcsönt kizárólag természetes személy veheti igénybe,
  • kizárólag online módon van lehetőség a kölcsönkérelmek benyújtásra,
  • a kölcsön összeg maximum 5 millió forint lehet,
  • a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra lehet,
  • a projekt fizikai befejezésére legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre,
  • legkésőbb június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani,
  • a végső kedvezményezettnek legkésőbb 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a kifizetést teljesíteni.
KINEK JELENT EZ ÚJBÓL KIVÉTELES LEHETŐSÉGET?

Azoknak ajánljuk figyelmébe a kedvezményes hitelkonstrukciót:

  • akik egy, a Közép-magyarországi régió területén található ingatlanra szeretnék telepíteni napelemes rendszerüket, beleértve Pest megyét,
  • azok számára, akik nem rendelkeznek saját megtakarítással, hogy napelemes rendszerrel lássák el otthonukat, de szeretnének élni a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel,
  • azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem felelnek meg az Otthonfelújítási Támogatás előfeltételeinek, például nem rendelkeznek 25 év alatti gyermekkel.

Amennyiben szeretné a kedvezményes hitellel megvalósítani napelemes rendszerét, akkor indítsa el mihamarabb kérelmét! Első lépésként ismerje meg napelemes rendszerigényét, online kalkulátorunk kitöltésével,  hogy kollégánkkal már csak a részleteket kelljen pontosítani.

Tags