Most kell napelemes rendszert vásárolni! - Csökkentették az MFB0-ás hitelprogram keretösszegét

napelempanel-vasarlas

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Nemrégiben, 2020.07.08-án megjelent hír szerint csökkentésre kerül az MFB0-ás hitelprogram keretösszege, melyből kamatmentesen tud(ott) a lakosság napelemes rendszert beszerezni. A pest megyei lakosok számára elérhető program 2019. október 17-én már felfüggesztésre került, és most a vidéken élők számára dedikált keret esetében történt jelentősen csökkentés. Mindezért érdemes mihamarabb cselekedni, és egy napelemes rendszert felszereltetni!

A HITELKERET CSÖKKENTÉSÉNEK MÉRTÉKE ÉS VÁRHATÓ KÖVETKEZMÉNYEI

A Közép-magyarországi régióban élők számára már 2019. október 17-én felfüggesztésre került az a pályázati lehetőség, ami lehetővé tette kedvezményes hitel által a napelemes rendszerek kialakítását. Így az MFB Pontokon a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” programból a megszabott időponttól tovább pályázati kérelmek befogadására már nincs lehetőség. A Pest megyén kívül élő lakosság szerencsésebb helyzetben van ugyanis a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú és „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című program továbbra is nyitva áll. Ugyanakkor a 2020.07.08-án megjelent hír szerint a hitelprogramban rendelkezésre álló keretösszeg a korábbi 91,21 milliárd Ft-ról 75,98 milliárd forintra csökkent. Mindez azt jelenti, hogy közelebb került az az időpont, amikor a GINOP-os program is kimerülhet. Mindezért azoknak, akik napelemes rendszer vásárlásán törik a fejüket érdemes mielőbb cselekedni!

MIÉRT IS JÓ LEHETŐSÉG EZ A NAPELEMES HITELKONSTRUKCIÓ?

Egyrészt kivételes lehetőségről van szó, hisz korábban nem volt esélye a lakosságnak olyan kedvezményes hitelhez, vagy támogatáshoz jutni, amiből napelemes rendszert építhetett volna ki. Másrészt a konstrukció keretében csupán 10%-os önerőre van szükség a napelemes rendszer megvalósításához. Tehát egy átlagos lakossági igényeket kielégítő, 1,5 millió Ft rendszer esetében csupán 150.000 Ft-nak kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy pillanatokon belül napelemek biztosítsák a zöld energiát és a villanyszámla-mentességet. Harmadrészt a törlesztőrészlet összege 10 éves futamidőre vetítve nagyjából megegyezik a kiváltott villanyszámla összegével, így gyakorlatilag nem jelentkezik a háztartás számára állandó többletköltség.  Hosszabb törlesztőidő választása esetén pedig a részletek összege annyira eltörpül, hogy a megtermelt áram mennyisége és annak értéke felül is múlja azt! A törlesztési időszak leteltével pedig már a részletekkel sem kell számolni, csupán élvezni kell a berendezés nyújtotta kényelmet és a szolgáltatótól való független életet. Ahhoz, hogy a lehetőséggel Ön is élni tudjon nem kell mást tennie, csak felkeresni az EU-Solar Zrt-t, aki a tervezéstől, a hitelügyintézésen és engedélyeztetésen át, egészen a telepítésig segítséget tud nyújtani a megvalósításban. Az adminisztrációs terhekkel sem kell törődnie, mert mindent átvállalunk Öntől! Több éves tapasztalatunk és szakképzett kollégáink biztosítékot nyújtanak arra, hogy az Ön elképzeléseinek legmegfelelőbb megoldást találjuk meg, és egy arra is, hogy minőségi napelemes rendszer biztosítsa évtizedeken keresztül a zöld áramot háztartása számára.

Tags