Még 3 napig adhatja be napelemre MFB-s hitelkérelmét!

harom-napig-tart-a-palyazat

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Egy utolsó roham indult a 0%-os MFB-s energiahatékonysági hitelért a vidéki lakosok számára, ugyanis egy ma reggeli bejelentés során fény derült arra, hogy a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című és GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú hitelprogram hamarosan szüneteltetésre kerül. De mire számíthatunk ezután?

3 NAP MÚLVA FELFÜGGESZTIK A NAGY SIKERNEK ÖRVENDŐ HITELPROGRAMOT

Ma reggel megjelent a hivatalos közlemény, miszerint olyan nagy mennyiséget értek el az eddig beküldött MFB-s hitelkérelmek száma, hogy a teljes pályázati keretösszeg már-már lefedésre került. Mindezért 3 nap múlva, azaz 2020.11.05-én éjfélkor felfüggesztik a pályázatot. Mint tudjuk ugyanennek a lakossági energiahatékonysági pályázatnak a Budapestre és Pest megyére szóló tükörpályázata a VEKOP-5.2.1-17, már tavaly októberben kimerült. A GINOP-os kiírásnál is voltak már előjelek, amikor a nyár elején két ütemben, de 76 milliárd forintra csökkentették a 105 milliárdos keretet. Egyes információk szerint az utóbbi egy hónapban bő tízmilliárd forintos volumenben érkeztek be igénylések, ami jelentős hatást gyakorolt a keretösszeg lefedettségének gyorsabb elérésére. Becslések szerint idén a vidéki régiókban nagyjából 20 000 darabszámot is meghaladó támogatott projektről is szó lehet. A GINOP-os kiírás héten bekövetkező szüneteltetésével pedig már nem csak a Pest megyeiek, hanem az ország többi részén élő lakosok sem tudnak majd élni a lehetőséggel.

MIRE SZÁMÍTHAT A PRIVÁT SZFÉRA A JÖVŐBEN?

Még szeptemberben tett egy olyan bejelentést Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy jövőre útjára indítanak egy olyan támogatási konstrukciót, ami 30-40%-os vissza nem térítendő támogatást ígér háztartások számára napelemes beruházásokhoz. Nemrégiben még az is kiderült, hogy a támogatás mértéke nagyban attól is fog függni, hogy milyen mértékű energiafelhasználás-csökkenést ér el az adott beruházás. Értelemszerűen minél nagyobb arányban váltja ki az adott ingatlan a hálózati fogyasztást, annál nagyobb összegű lesz a támogatás is. A lehetőséget azonban még nagy homály fedi, így nehéz rá jelenleg bármilyen formában is alapozni. Mi az EU-Solar Zrt.-nél azonban körültekintően járunk a piacon, és ügyfeleinknek próbáljuk a lehető legjobb megoldásokat megtalálni. Felkészültünk már a fent ismertetett esemény bekövetkezésére, és olyan konstrukciókat kerestünk, ami továbbra is életben tudja tartani a lakosság napelemes beruházási kedvét. Amennyiben érdeklik a további lehetőségek, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy Ön is büszke napelem-tulajdonos lehessen!

Tags