Kihirdették a lakossági napelemes pályázat első nyerteseit

napelemes-rendszer-telepitesere-palyazhattak-a-haztartasok

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Megvannak az első nyertesei a napelemes uniós pályázatnak. Egyelőre csaknem 500, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében élő család örülhet a pozitív elbírálásnak, de hamarosan további sikeres pályázatokat hirdethet ki az illetékes minisztérium.

Napelemes rendszer telepítésére nyílt pályázati lehetőség tavaly decemberben a magyar háztartások számára, amelyhez a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (HET) keretében 100%-os, vissza nem térítendő támogatást igényelhettek. A felhívás rendkívül népszerű volt, több mint 40 ezer pályázat érkezett be az ország minden részéről, az első nyerteseket pedig a napokban hirdette ki az illetékes minisztérium.

A hivatalos pályázati oldal szerda reggeli adatai szerint a napelemes pályázat RRF-6.2.1-21-1 kódszámú alprogramjában a 8268 beérkezett igény közül egyelőre 497-et támogattak mintegy 1,2 milliárd forint értékben.

Eddig csaknem 500 pályázatot támogattak

A nyertesek megyénkénti bontása a következőképp néz ki:

  • Fejér megye: 137 nyertes projekt
  • Győr-Moson-Sopron megye: 86 nyertes projekt
  • Komárom-Esztergom megye: 33 nyertes projekt
  • Vas megye: 80 nyertes projekt
  • Veszprém megye: 101 nyertes projekt
  • Zala megye: 57 nyertes projekt.

A fenti megyékben jelent meg először  - 2021. december 6-án - a felhívás, az ott élő családok január 16-ig igényelhették a támogatást. Az ország többi részében valamivel később kaptak erre lehetőséget, így valószínűleg azokra a régiókra vonatkozóan később is hirdetik ki a sikeres pályázatokat.

Forrás: portfolio.hu