Ismét igényelhető kedvezményes hitel napelemekhez

napelem-engedely

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Az MFB-s 0%-os hitellehetőség (GINOP 8.4.1/A-17) tavaly szeptember végi bezárása óta nem létezett a piacon olyan kedvező kamatozású kölcsön, amellyel érdemes lett volna belevágni annak érdekében, hogy napelemes rendszerhez jussunk. Egészen mostanáig! A mai nappal (2021.02.01.) ugyanis ismét van lehetősége a lakosságnak olyan kedvezményes hitelhez jutni, amivel igen jó feltételek mellett lehet napelemet telepíttetni, sőt akár egyéb beruházásokat is végrehajtani az ingatlanon.

KEDVEZMÉNYES KÖLCSÖN NAPELEMEKHEZ AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAMBAN

Az Otthonfelújítási program keretében még 2020 decemberében került bejelentésre egy olyan kedvezményes hitel, amely segíti azokat, akik a tervezett felújításokat jelenleg önerőből nem tudják megvalósítani. A hitel tehát azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani, napelemes rendszerrel bővíteni az otthonukat, amihez szeretnék igénybe is venni az Otthonfelújítási támogatást, de nem rendelkeznek annyi megtakarítással, hogy belekezdjenek. Ezek a háztartások vehetik fel egy alkalommal a legfeljebb 6 millió forintos, garantáltan 3%-os kamatozású, maximum 10 éves futamidőre szóló kölcsönt. A hitel államilag támogatott, vagyis a kamat piaci kamatozás és a 3% közötti részét az állam téríti meg a pénzintézet felé. Ezt a kedvezményes hitelt a kiválasztott bankfiókban lehet igényelni. Egy 6 millió forintos kölcsön felvétele esetén az igénylők havi törlesztőrészlete 58.000 forint, amennyiben viszont az elszámolás benyújtása követően megkapják az állami támogatást az otthonfelújításhoz, akkor optimális esetben ennek az összegnek csak a felét kell majd tovább törlesztenie a családnak. Tehát a támogatási összeg kiutalása közvetlenül a hitelintézethez érkezik be, aki a támogatás mértékét levonva a nyújtott hitelösszegből újraszámolja a törlesztőrészletet. Így a fennmaradó időszakra egy sokkal kedvezőbb, akár fele összegű részlettel kell csak számolni.

MILYEN MUNKÁLATOKHOZ IGÉNYELHETŐ A HITEL ÉS A TÁMOGATÁS?

Sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen munkálatokhoz igényelhető a hitel, illetve a támogatás. Az alábbiakban összefoglaljuk azokat a munkákat, amelyeket a 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet is rögzít: A támogatás a következő építési tevékenységekhez igényelhető: a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje, b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel, c) fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is, d) az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat, e) a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása, f) tető cseréje, felújítása, szigetelése, g) égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése, h) klímaberendezés beépítése, cseréje, i) napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje, j) belső tér felújítása, ideértve

  • a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását,
  • a galériaépítést,
  • a belső lépcső kialakítását és cseréjét,
  • a szaniterek beépítését vagy cseréjét,
  • a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét,
  • a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását,

k) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása, l) kerítés építése, m) gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása, n) terasz, loggia, erkély, előtető építése, o) térburkolat készítése, cseréje, p) télikert kialakítása. Ez a hitel tehát új reményeket ad azok számára, akik lemaradtak az MFB-s programról és még nem tudták kialakítani napelemes rendszert otthonukon. Ne hezitáljon! Éljen ezzel a kivételes lehetőséggel!

Tags