Féláron napelemet? Akár kedvezményes hitellel? Igen, van ilyen!

napelem-csalad

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Sokan sajnálják, hogy nem éltek az MFB nyújtotta lehetőségekkel, és a kedvezményes hitellel nem valósították meg napelemes rendszerüket. Most még a korábbiaknál is sokkal kedvezőbb lehetőség áll rendelkezésre! Mutatjuk a részleteket...

KEDVEZŐ FELTÉTELEK A CSALÁDOK ÁLMAINAK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ

Mivel a megfelelő otthon megteremtése a kormány családtámogatásainak egyik kiemelt célja, ezért fontos, hogy ne csak azokat támogassák, akik új, modern ingatlant vásárolnak, hanem azokat is, akik a meglévő lakásuk, házuk komfortján szeretnének javítani. Az idei évvel pedig jelentősen bővülnek a lehetőségek, ugyanis 2021.január 1-gyel elérhetővé vált az Otthonfelújítási támogatás, melyhez februártól akár kedvezményes hitelt is igénybe lehet venni. Korábbi cikkünkben a program részleteivel és lehetőségeivel kapcsolatban már írtunk. A támogatás elsődleges célja, hogy azok a családok, akik már rendelkeznek ingatlannal, és nem kívánnak másikba/nagyobba/modernebbe költözni, viszont szeretnének felújításokat eszközölni, akkor terveik könnyebben megvalósíthatók legyenek. A január 1-től igénybe vehető támogatás a felújítási költségek felét, de legfeljebb 3 millió forintot az állam visszatérít. A felújítási költségek megelőlegezése azonban sok családnak gondot okozhat, mindezért a miniszterelnök bejelentette, hogy februártól már egy igen kedvező kamatozású hitel is elérhetővé válik a programban részt venni kívánók számra. Ezzel akár 6 millió Ft-os kölcsönhöz juthatnak a háztartások, melyből finanszírozható a tervezett felújítás. Ennél pedig az 50%-os, maximum 3 milliós visszatérítés ugyanúgy érvényesíthető, így annak azonnali visszafizetésével már csak a fennmaradó összeget kell havonta törleszteni. Novák Katalin azt is kiemelte, hogy a különböző családtámogatások fontos alapelve az, hogy egymást nem zárják ki, hanem egymást erősítik, azok össze is vonhatók! Ennek értelmében egy pár, aki családot alapítana, felveheti a babaváró hitelt 10 millió Ft-ig, a CSOK nagycsalád esetében akár újabb 10 millió Ft-ot, valamint az ahhoz kapcsolódó kölcsönt, ami gyermekszámtól függően 10-15 millió Ft, sőt a CSOK-kal vásárolt ingatlannál még az Otthonfelújítási támogatás is igényelhető. Ezek a családtámogatási elemek pedig akár szabadon kombinálhatók.

NAPELEMET FÉLÁRON!

Mint tudjuk az Otthonfelújítási program egy 6 millió Ft-os felújítás esetén akár a felét is visszatéríti a munkálatoknak. Mivel a napelemes rendszer telepítése is támogatott, ezért egy ilyen jellegű beruházás sem jelent már akkora megterhelést a pénztárcának. Sőt egy átlagos háztartás fogyasztásához méretezett rendszer költsége messze elmarad a maximális támogatástól, így lehetőség van további felújításokat is végrehajtani a fennmaradó összegből. Kedvezményes hitellel kombinálva pedig kedvezőbb feltételekkel is számolhatunk, mint a korábbi MFB-s kölcsön esetében, hisz nem a napelemes rendszer teljes költségét kell visszatörleszteni, hanem csak bekerülési árának a felét. Ez most egy igen kivételes lehetőség, ami tervezetten ugyan 2 éven át nyitott lesz, viszont az MFB-s hitelkeretek határidő előtti gyors kimerülése okán azt javasoljuk mindenkinek, hogy mielőbb éljen a lehetőséggel!

Tags