Előrehozza a kormány a napelemes pályázat második ütemét

novemberben-indulhat-a-lakossagi-napelemes-palyazat-masodik-uteme

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A lakossági napelemes pályázat második üteme nem 2023 tavaszán, hanem már idén novemberben elindulhat - ezt az energiaügyi államtitkár jelentette be közösségi oldalán hétfő este.

Nagy sikere volt a Helyreállítási és és Ellenállóképességi Terv (HET) keretében tavaly decemberben kiírt pályázatnak, amely napelemrendszer telepítésére adott lehetőséget a családoknak vissza nem térítendő állami támogatás segítségével. A felhívásra az egész országból mintegy 43 ezer pályázat érkezett, a nyerteseket augusztus óta folyamatosan hirdetik ki.

Az első szakasz a lezáráshoz közeledik, és a kormány úgy döntött, hogy a tervezett jövő tavaszi időpont helyett már idén novemberben megnyílhat a második ütem beadási szakasza.

- Nem várunk tavaszig, novembertől elérhető lesz a lakossági napelemes pályázat második üteme - írta ki hétfő este Facebook oldalára Steiner Attila energiaügyi államtitkár. - Az energiaválságra való tekintettel a Kormány kiemelt célja, hogy a háztartások mielőbb hozzájussanak a lakossági napelemes pályázat által kínált lehetőséghez, ami a korszerűsítésen túl tartósan és jelentősen csökkenti a családok rezsiköltségét, ezzel is erősítve a rezsicsökkentés eredményeit.

Az államtitkár hozzátette, hogy a több mint 200 milliárd forint keretösszegű pályázati támogatás több tízezer átlagjövedelem alatti családnak segíthet a rezsiterhek további csökkentésében.

A második ütemmel kapcsolatban további információ a https://napelem.palyazat.gov.hu weboldalon érhető el.

 

(Forrás: Facebook)