Állami támogatás napelemes rendszerre - Éljen a lehetőséggel, nullázza le villanyszámláját!

napelem-csapat

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A Magyar Fejlesztési Bank forradalmasította a napelemes rendszerek piacát. A titok a 10%-os önerő, a jó feltételek és a cél: több magyar tetőre kerüljön napelem, mint bármikor korábban. Az “MFB támogatás” egyenlő egy visszautasíthatatlan ajánlattal, mely a lakosságnak szól.

  “Milyen jó lenne, ha egy számlával kevesebbet kéne fizetni.” Nyilván Ön is eljátszott már ezzel a gondolattal. Most viszont készpénzre válthatja régóta dédelgetett álmát. Hogy még többek számára elérhetővé váljon a saját napelemes rendszer telepítése, a Magyar Fejlesztési Bank egy hiánypótló ötlettel állt elő. Az MFB a megújuló energiaforrások használatát szeretné növelni, vagyis többek között a napelemes rendszerek kiépítését. Így egy átlagos család is könnyen, kedvező feltételekkel juthat hozzá saját napelemes rendszeréhez. Járulékos jó, hogy a pályázók ezzel az eszközzel ingatlanjuk értékét is növelhetik. Magyarországon még mindig kevés olyan ház van, ami napelemmel büszkélkedhet, de most itt a lehetőség, hogy ezt a tényt megcáfolják a tudatos családok. A legjobb az egészben, hogy ezzel a villanyszámlának egy egész éltre búcsút inthetnek a napelem tulajdonosok. Hiszen egy ilyen rendszer garantáltan kiiktatja a villanyszámlát. Az összeg pedig, amit a felhasználó megspórol, fedezi a berendezés havi törlesztőrészletét. Ez az a kiadás, amit nem fog megérezni a családi kassza!

Jót fog tenni a malacperselynek

  Bár az MFB támogatás előnyeit napestig sorolhatnánk, felmerül a kérdés: kik pályázhatnak? A válasz egyszerű, szinte bárki, vagyis magánszemélyek, társasházak is. Ha egyszerűen szeretnénk szemléltetni a támogatási formát, akkor a legegyszerűbb, ha egy személyi kölcsönhöz hasonlítjuk - azzal a különbséggel, hogy itt nincs kamat. A cél ugyanis, hogy a lakossági szférában többen rendelkezzenek napelemes rendszerrel. Persze azt sem árt tudni, hogy egy átlagos ingatlan esetében mekkora teljesítmény bíró napelemes rendszerre van szükség. Ez több tényező függvénye, mint az épület energiaigénye vagy tájolása. Egy biztos, minden tetőn jól mutat egy ilyen berendezés, hát még az a pénz a családi kasszában, amit a rendszer árán spórolnak a pályázók. pályázati referens

Kevesebb kiadás, több megtakarítás

  A saját napelemes rendszerhez csupán 10% önerőre van szükség, ami átlagosan 100.000-200.000 forint között mozog, függően a telepített berendezés teljesítményétől. Valljuk be, ez igencsak csekély összeg egy napelemért. Tény, mi tény, a rendszer teljes árát ettől függetlenül ki kell fizetni, de nem mindegy, hogy egyösszegben vagy 10-, 15-, netán 20 év alatt. A különbség csupán az, hogy a villanyszámlának az árát bármikor befolyásolhatják a szolgáltatók, de a kamatmentes törlesztőrészlet nem változik. Arról nem beszélve, hogy a részletfizetés zárós időn belül lejár, de a villanyszámla fizetése nem… Abban biztos lehet, hogy ilyen kedvező feltételek mellett érdemes komolyan fontolóra venni a saját napelemes rendszer telepítését. Most bárki lenullázhatja a villanyszámláját, hogy pénzt spóroljon hosszú távon a Nap erejével. Mert ez az a pont, ami körül a Föld kering.

Tags