10 legfontosabb tudnivaló a napelemes állami támogatásról

tiz-legfontosabb-tudnivalo-a-napelemes-allami-tamogatasrol

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Több tízezren juthatnak kedvezményes napelemekhez. A cél, hogy még többen használjanak megújuló energiaforrásokat. Itt a 10 legfontosabb tudnivaló a MFB támogatásról.

  1. A Magyar Fejlesztési Bank támogatása az Európai Unió kiemelt céljához, az alternatív energia-hordozókra való átálláshoz járul hozzá. Az Európai Bizottság felmérése szerint a magyar háztartások az európai átlag dupláját fizetik rezsiköltségre. Tehát, amennyi háztetőn van napelem, annyi család likvidálja a villanyszámlát - ezzel csökkentve a rezsi összegét.
  2. Magyarország több mint 100 millió forintot kapott az Európai Uniótól, hogy növelje a megújuló energiaforrások használatát. Aki az MFB-n keresztül a keretösszegből finanszírozza napelemes rendszerét, annak a projekt költségeinek 10%-ával kell rendelkeznie. Ez kb. 100.000-200.000 forint. Az igénylőnek a fennmaradó 90%-ot legfeljebb 20 év futamidő alatt kell törlesztenie. Így a havi törlesztőrészlet legtöbbször 30-50%-kal kevesebb, mint a havi villanyszámla.
  3. Nincs kezelési költség, nincs THM, nincs jelzálog, nincsenek rejtett költségek. A fennmaradó összeg díjmentesen elő- és végtörleszthető. ház
  4. A pályázati forrást a Magyar Fejlesztési Bank koordinálja. A lakossági ügyfelek az MFB-pontokon adhatják le támogatási igényüket. MFB-pontok: OTP Bankok, MKB Bankok, Budapest Bankok és Takarékbankok fiókhálózatai. A hitelkérelem összeállításában és a teljes folyamat lebonyolításában az EU-Solar Zrt. díjmentes segítséget nyújt.
  5. Szükséges dokumentumok: energetikai tanúsítvány, elvi szolgáltatói csatlakozási engedély, feltételes vállalkozói szerződés, kivitelezői nyilatkozatok, személyes- és jövedelmet igazoló dokumentumok, ingatlan tulajdoni lap másolata. A legtöbb dokumentum igénylésében szintén segítséget nyújt az EU-Solar Zrt.
  6. A 10% önerőbe beleszámítható (5% önerőig) az engedélyeztetés díja (63.500 forint - készpénzes fizetés esetén), energetikai tanúsítványok költsége (3x25.000 forint) és a közjegyzői díj (25.000 forint).napelem
  7. A GINOP -8.4.1/A-17 pályázatnak nincs lezárási határideje. Viszont amikor elfogy a keret, az igénylő már csak készpénzes vásárlással juthat hozzá a rendszerhez. Ezért érdemes minél előbb elindítani a folyamatot.
  8. Miután az igénylő elfogadja az EU-Solar Zrt. napelemes rendszerre vonatkozó árajánlatát, megkapja a díjbekérőt. Ezt követően elkezdődik a rendszer telepítésének a folyamata.
  9. A teljes folyamat optimális esetben kb. 2-3 hónapot ölel fel a támogatás igénylésétől a projekt lezárásáig, vagyis a napelemes rendszer felszereléséig.
  10. A hitelprogramban részt vehet minden magyar állampolgár, aki magyar adóazonosító jellel-, ingatlantulajdonosi résszel- és legalább egy éve állandó lakóhellyel rendelkezik.
Tags