Környezetvédelem nyaralás közben is? Lehetséges, mutatunk 6 tippet, hogyan!

kornyezetvedelem-nyaralas-kozben-is-?

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Rengeteg módja van a környezettudatos magatartásnak és az élet számos területén figyelmet fordíthatunk a fenntarthatóságra. Szerencsére eszközök garmadája áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy gyakorolhassuk ezt a fajta társadalmi felelősségvállalást és informálódjunk a témában, hogyan tehetünk még többet az ügyért. Az utazás és nyaralás során is óvhatjuk a természetet: a korkrosgazdasag.hu cikke 6 példával mutatja, hogyan.

1., Tudatos vásárlás nyaralás közben is

A környezettudatosság nincs határokhoz kötve és nem áll meg a konyhánál vagy a háztartási mindennapoknál. Ha elutazunk, vásárlás során bátran használjuk továbbra is a vászontáskákat, kerüljük a műanyag palackos vizek és üdítőitalok vásárlását vagy a műanyagba csomagolt előre gyártott hidegételeket. Vegyünk friss, nyers és feldolgozatlan termékeket. Ne vegyünk a biológiai sokféleséget veszélyeztető szuveníreket és divatos, turistákra specializálódott tárgyakat – így tehetünk sokat az élővilágért!

2., Lokális termelők támogatása

Ha egzotikus tájakra utazunk, vásároljunk fenntartható és fair trade gazdaságokból helyi termékeket, támogatva ezzel az ottani kis, termelő közösségeket. Igaz ez belföldre is: a nagy élelmiszerláncok helyett a helyi termelőket részesítsük előnyben.

3., Légiközlekedés-mentesség

Ha úti célunk lehetővé teszi, válasszunk a repülő helyett másik közlekedési alternatívát. A repülő által kibocsátott szén-dioxid mennyisége rendkívüli nyomot hagy a Földön és a légkörben. Természetesen az alternatív közlekedési forma ne az autó legyen, hiszen a kocsik károsanyag-kibocsátása az egyik legnagyobb. Biciklizzünk és gyalogoljunk sokat a nyaralás során is, vagy pattanjunk rollerre, ezek élvezetes és egyben aktív formái a pihenésnek.

4., Letöltéssel a fákért

A nyomtatás és a papírpazarlás mellőzésével rengeteget teszünk a fákért és ezáltal a környezetért – ami köztudott tény. Azonban mindig léteznek olyan formái a papírtermelés redukálásának, amire ritkábban gondolunk: ilyen a repülőjegy letöltése a telefonra.

5., A hotel is lehet öko? Természetesen!

Egyre több szálloda fordít figyelmet arra, hogy környezetbarát módon üzemeljen: megújuló energiával, természetes alapanyagú eszközök használatával és újrahasznosítható termékek alkalmazásával. Ha tehetjük, szálljunk meg ilyen hotelben.

6., Utazás energiahatékonyan

Elősegítve az energiatakarékosságot, utazás előtt kapcsoljuk ki az otthoni elektromos eszközöket és húzzuk ki őket a konnektorból, mert akkor is fogyasztanak energiát, amikor kikapcsolt állapotban, de bedugva üzemelnek.

(FORRÁS: korkrosgazdasag.hu – FOTÓ: )