India egyre több tigrisnek ad otthont

tigris-populacio-india-vedelem

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Jelentősen gyarapodott a tigrisek száma Indiában az elmúlt években, az ország már több mint 3000 nagymacskának ad otthont. Mindez pozitív, de az állatok védelme érdekében tett erőfeszítéseket folytatni kell.

Ismét megszámolták, hány tigris él Indiában - írja a BBC. A Narendra Modi miniszterelnök által közzétett adatok szerint pontos számuk 3167, vagyis állományuk csaknem 200 egyeddel nőtt a négy évvel korábbi felmérés óta.

Az ország 50 évvel ezelőtt, 1973-ban indította el a Projekt Tiger nevű kezdeményezését a nagymacskák védelme érdekében. A vadászat miatt a tigrisek száma akkorra már aggasztóan alacsonyra csökkent, ezért születtek meg a védelmük érdekében hozott kormányzati intézkedések. Ezek keretében többek között vadászati tilalmat vezettek be, a vidéki lakosság körében pedig figyelemfelkeltő kampányokat folytattak. Mindennek köszönhetően 2006 óta a tigrisek száma egészséges ütemben emelkedik.

A miniszterelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet a megoldandó nehézségekre is, mint például az ember-állat konfliktusra és arra, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a gazdasági fejlődés és a természetvédelem között.

- A tigrispopuláció növekedése pozitív jel, de ennyivel nem szabad megelégednünk - mondta Narendra Modi. - Erőfeszítéseinket folytatni kell e csodálatos állat túlélése és az erdei ökoszisztémák teljes védelme érdekében.