Örömteli élményekkel tölthetjük meg idén az ünnepi időszakot

karacsony-oromteli-elmenyek

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Bizonyára mindenkinek vannak kialakult, karácsonyi hagyományai, amelyeket fontos megtartani. Néha azonban érdemes kipróbálni valami újat, főként olyat, ami nemcsak nekünk, hanem a Földnek is jó.

Vállaljunk önkéntes munkát!

A karácsony az adakozásról szól, de a fogyasztói társadalomban ennek a valódi jelentése sajnos megkopott. Az adakozás nem azt jelenti, hogy mindenkit elhalmozunk felesleges ajándékokkal, hanem azt, hogy valakire rászánjuk időnket és energiánkat. Az ünnepi időszakban legalább egy nap vállaljunk önkéntes munkát például egy otthonban vagy állatmenhelyen - szívmelengető élményben lesz részünk, ez garantálható.

karácsony jótékony időtöltés

Készítsünk természetes dekorációkat!

Az ünnepi időszak nyugalma tökéletes arra, hogy megerősítsük kreatív énünket. Készítsünk dekorációkat természetes anyagokból, például karácsonyfadíszeket szárított narancsból, vagy alkossunk valamit szépet az otthon kallódó tárgyakból - akár egy koszorút régi gombokból.

Korcsolyára fel!

A karácsonyi lakoma után kell a testmozgás, és mi lehetne kézenfekvőbb ilyenkor, mint hogy elmegyünk korcsolyázni a családdal? Akkor sem kell félni, ha egyensúlyérzékünk nem az igazi, nem történik semmi, ha elesünk. Legfeljebb nevetünk egy jót!

karácsony jótékony időtöltés

Tartsunk sütisütő délutánt!

A finom sütemények az ünnepek elválaszthatatlan részei. Ha úgy is tervben van, akkor az édességeket miért ne készíthetnek el rokonainkkal, barátainkkal közösen? Remek időtöltés, amikor megoszthatjuk kedvenc, jól bevált receptjeinket a többiekkel, vagy éppen ellenkezőleg: valami újat próbálhatunk ki.

Zenével hangolódjunk az ünnepre!

Készítsünk kedvenc karácsonyi számainkból egy lejátszási listát, amit akár főzés közben, akár a karácsonyi vacsoránál, vagy csak úgy a hangulat kedvéért hallgatunk.

Olvassunk könyvet!

A dolgos hétköznapok során nem igazán tudunk elmerülni egy jó könyvben, de az év végi ünnepek a pihenésről szólnak. Használjuk ezt ki, és vegyük elő a kedvenc regényünket. Vagy írjunk össze egy év végi bakancslistát azokból a kötetekből, amiket el szeretnénk olvasni.

karácsony jótékony időtöltés

 

(Forrás: greenqueen.com)