Újabb Growatt-újdonság: utólagos átalakító akku a hibrid napelem-technológiáért

ujabb-growatt-ujdonsag

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

A napelemrendszerek folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb innovációkkal igyekeznek a gyártók a felhasználói igények elébe menni. Ilyen egyre inkább elterjedő újítás a hibrid technológia, amellyel többlettermelés esetén eltárolható az energia eltárolása későbbi felhasználásra. A Growatt úttörő akkumulátora a meglévő rendszer hibriddé alakítására is képes.

Az SPA4000-10000TL3 BH nem a névversenybe nevezett – de számos kiemelkedő tulajdonsággal bír: támogatja az utólagos rendszerfrissítést és új rendszer telepítését, többféle munkamód állítható be, távolról is üzemeltethető, karbantartható. Kiemelkedő technikai tulajdonságai mellett innovatív megoldása, hogy más gyártó termékeivel is működésbe hozható. Mindez esztétikus kivitellel párosítva.

De nézzük meg 5 pontban, mitől is más, mint a többi akkumulátor.

1., Technikai újdonságok

Váltóáramú hálózatra (normál otthoni hálózat) kapcsolódik. Akár napelemes inverter és rendszer nélkül is működőképes, ez ott lehet előnyös, ahol jellemző az időszakos áramkimaradás (akár adott időpontokban), amelyet át lehet vele hidalni. Illetve, ha a jövőben idősávos árazást vezetnek be, akkor eltárolható az olcsóbb áram későbbre, nem kell a drágábból fogyasztani.

2., Műszaki és használati érték

Széleskörű feszültség-kompatibilitás: 100–550V és akár 25,6 kWh kapacitás. Kompatibilis a Growatt ARK HV rendszerrel. 10 egység köthető párhuzamosan, így akár 100 kW inverter kimeneti teljesítmény és 256 kWh tárolási kapacitás létesíthető. Szabadon változtatható és időzíthető működési módok a fogyasztás, visszatáplálás vagy feltöltés szabályozására.

3., Minőség, élettartam, fenntarthatóság

A Growatt a rendszerre 10 év vagy 6000 ciklus garanciát vállal. IP65 védelmi osztályú, kültéri kivitel, az akkumulátorrendszer is szabadtérbe telepíthető. A beépített VPP interfésszel készen áll az adatkereskedelemre.

4., Energiahatékonyság

Kiváló hatásfokú rendszer, amely optimalizálja a megtermelt napenergia felhasználását, így kevesebb terhelés éri a hálózatot. Nagy előnye, hogy a helyben megtermelt és eltárolt energiát helyben használhatjuk fel.

5., Szerelőbarát technológia

Gyorscsatlakozókkal könnyen szerelhető, modulárisan bővíthető, minden csatlakozó kábel és tartozék megtalálható a csomagolásban.

Bővebb információ, technikai adatok a GROWATT honlapján.