Új Growatt MAX100 inverter: korábban kel, később fekszik, több napenergiát termel

uj-growatt-max100-inverter

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A Growatt, a világ TOP 5-ben lévő kereskedelmi inverterszállítója – amelynek kizárólagos magyarországi forgalmazója az EU-Solar Zrt. – bejelentette, hogy az új MAX100 LV-inverter, amely kiemelkedő tulajdonságaival máris nagy figyelmet keltett az iparágban, immár elérhető a globális piacokon is.

A MAX 100 akár 150%-os DC/AC arányt is támogat, ezzel alacsonyabb élettartamra vonatkoztatott fajlagos energiaköltséget érhet el a fotovoltaikus erőműveknél. Széles, 180–1000 voltig terjedő működési tartományával reggel korábban kezdhet dolgozni, délután később kapcsolhat ki, így hosszabb üzemidőt ér el, végső soron több napenergiát gyűjthet be.

A Growatt növelte az üzembiztonságot a II-es típusú SPD-vel az egyenáramú és váltakozó áramú oldalon is; biztosítékmentes kialakításával, integrált egyenáram-kapcsolójával, az IP66-os védelemmel, valamint az opcionális aktív ívvédelemmel (AFCI) és a beépített PID-visszaállítással pedig teljes körű védelmet nyújt az egész rendszernek.

„A kereskedelmi és ipari napelemes alkalmazásokhoz tervezett új MAX maximális kimeneti teljesítménye 125 kW, a legmagasabb a több töltésvezérlővel rendelkező string invertereknél. Mivel a maximális bemeneti áram eléri a 32/16 ampert, a MAX jól kombinálható a nagy teljesítményű és kétoldalas modulokkal. Mindez jelentősen csökkenti az árnyékeffektusból és a modulhibákból eredő energiaveszteséget. Nagyszámú inverter kezelése körülményes lehet, ezért a rendszerkezelés intelligensebbé és egyszerűbbé tétele érdekében különféle felügyeleti és intelligens energiagazdálkodási megoldásokat fejlesztettünk ki” – mondja Lisa Csang, a Growatt marketingigazgatója. 

A Smart Energy Manager pedig leegyszerűsíti több inverter egyidejű kezelését. A vállalat a végfelhasználók számára kifejlesztette a ShinePhone és a ShineServer rendszert, hogy bármikor figyelemmel kísérhessék a teljes működést. Valamint egy Online Smart Service (OSS) rendszert a telepítők és a forgalmazók számára az online szolgáltatások, például az intelligens szkennelés és diagnosztika, a távoli konfiguráció és firmware-frissítés egyszerű eléréséhez. Mindez lehetővé teszi a problémák 60%-ának helyszíni látogatások nélküli megoldását, ezzel is csökkentve a költségeket.

(Forrás: growatt.com)