Thor – a Growatt vadonatúj autós villámtöltője

thor

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A Growatt, a fotovoltaikus inverterek és energiatároló rendszerek világelső gyártója és szállítója (és amelynek az EU-SOLAR Nyrt. a kizárólagos hazai forgalmazója) a közelmúltban mutatta be Thor névre keresztelt intelligens elektromosjármű-töltő sorozatát, hogy megújuló energiával támogassa a zöld utazást.

A kiterjedt kompatibilitásnak köszönhetően a Thor minden márkás napelemes rendszerben és elektromos járműben használható lakossági és ipari célokra egyaránt. Kétféle töltő közül választhatnak a vásárlói – egy váltakozó áramú (ebből is rögtön további kétféle, 3/7 kW-os és 11/22 kW-os kapacitású) továbbá egy egyenáramú változatból.

Letisztult dizájn

A Thor az egyszerű, de divatos megjelenés érdekében fehér színt és ívfelt formákat kapott. Előlapja érintőképernyőt és kártyaolvasó területet integrál, így kielégíti az ügyfelek igényeit az optimális felhasználói élmény érdekében.

Könnyű vezérlés

A Thort a „GroHome”-ba, a Growatt által kifejlesztett IoT-rendszerbe is integrálták, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a távvezérlést, többzónás vezérlést, hangvezérlést, gyorsbillentyűket és intelligens ütemezést is felhasználói végberendezéseiken.

A ShinePhone alkalmazással pedig távolról vezérelhetik és követhetik nyomon a töltés valós idejű állapotát, valamint ütemezhetik a különböző töltési módokat többféle csatlakozási móddal, beleértve a WiFi-t, a LAN-portot és a 4G-t.

Intelligens töltés

A Thor három különböző töltési módot támogat – Fast Mode, Off-Peak Mode és PV Linkage Mode. A Fast Mode funkcióval az elektromos autók maximális sebességgel tölthetők, míg a csúcsidőn kívüli Off Peak Mode lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a csúcsidőn kívül kevesebb töltés mellett töltsék az elektromos járműveket a hálózatról.

A PV Linkage Mode a Thor csúcspontja, és ez teszi a Thort kiemelkedően kedvező töltővé az ügyfelek számára. A PV rendszerrel kombinálva lehetővé teszi, hogy kizárólag a napenergiát hasznosítsa az elektromos járművek töltéséhez, és közben magasabb napenergia-fogyasztást és nulla töltést érjen el a hálózatról.

Fokozott biztonság

A Thor fejlett beépített A+ típusú 6mA-es egyenáramú hibavédelme megtakarítja egy extra áramvédő-kapcsoló telepítésének költségeit, míg az intelligens terheléselosztó funkciója képes dinamikusan beállítani a töltési teljesítményt a korlátozott otthoni teljesítménynek megfelelően, és elkerüli a biztosíték kitörését és az áramkimaradást, így téve még biztonságosabbá a használatát.

Growatt: a világelső lakossági inverterszállító

Az intelligens energiamegoldások globális vezetőjeként a Growatt lakossági, kereskedelmi és közüzemi méretű PV invertereket, energiatárolókat, mikrohálózati rendszereket és intelligens energiagazdálkodási megoldásokat kínál. Az IHS Markit szerint a világ első számú lakossági, és a világ 5 legjobb kereskedelmi szoláris inverterszállítója közé tartozik. Magyarországon az EU-SOLAR Nyrt., mint kizárólagos hazai forgalmazó révén juthatunk hozzá.

(Forrás: growatt.com)