A Growatt bemutatta hálózatfüggetlen inverterét

growatt-inverter

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A Growatt már sok országban és területen bizonyította, hogy kiváló invertereket gyárt, amit a vásárlók és a telepítők nagy előszeretettel választanak. A kínai gyártó nemrégiben pedig egy új típust mutatott be, ami alkalmas a hálózattól független működésre is. A termék kifejlesztői azt is kiemelték, hogy a készülék megfelelő kompatibilitást mutat a hagyományos ólom-sav és modern lítium-ion akkumulátorokkal. Nézzük is milyen paraméterekkel bír ez az invertertípus!

A HÁLÓZATTÓL FÜGGETLEN NAPELEMES RENDSZEREK KIRÁLYA LEHET AZ ÚJ GROWATT INVERTER

A Growatt a közelmúltban bemutatta az SPF 3000T HVM-G2 típusszámú inverterét, amelyet elsősorban a hálózattól független működésre (is) terveztek napelemes rendszerekhez. A 3 kW -os inverter 95%-os hatékonysággal, 250 V-os szolár bemeneti feszültséggel és 9000 VA túlfeszültséggel működtethető.

Az új napelem invertert egy beépített MPPT töltésvezérlővel, egy AC töltőegységgel és egy alacsony frekvenciájú transzformátorral szerelték fel. Az inverter rendkívül kompakt, mérete 225 x 300 x 550 mm, súlya pedig 27 kg. A készülék burkolata eleget tesz az IP20-as tanúsításnak, az üzemi környezeti hőmérséklettartománya pedig -20 és 50 Celsius fok között van.

Az optimalizált terméktervezésnek, a szoftver és hardver fejlesztéseknek köszönhetően, az eszköz hosszabb élettartammal rendelkezik. Egyfázisú vagy háromfázisú rendszerek esetében akár hat inverter is sorba kapcsolható, így elérhető akár a 18 kW-os teljesítmény is.

Image removed.

A Growattnál még azt is kiemelték, hogy a szóban forgó készülék lehetővé teszi a tápellátást több forrásból is, beleértve bármely áramfejlesztőt, napelemet, tároló rendszert vagy akár magát az elektromos hálózatot is. Ebből következik, hogy az inverter akkumulátorokkal vagy anélkül is működhet, és kompatibilis az ólom-savas és lítium-ion akkumulátorokkal. Utóbbi esetben nagyszerű párost alkot a Growatt lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorával, amelyek világszerte jól ismertek már biztonságos üzemeltetésükről és megbízhatóságukról.

GROWATT INVERTERT A LEGJOBBTÓL

Amennyiben felkeltette érdeklődését a Growatt inverter, és már elhatározta, hogy napelemes rendszert szeretne ingatlanára, akkor bátran keresse fel az EU-Solar Zrt, aki a kínai gyártó hivatalos magyarországi forgalmazója. Kínálatunkban széles körben válogathat a különböző típusú és méretű inverterek között. Kérje ki bátran tanácsadóink véleményét, hogy közösen megtaláljuk a szükségleteihez leginkább megfelelő napelemes rendszer összeállítást!

Tags