Aludoboz gyűjtőponttá alakultak át a budapesti villamosmegállók

A megfelelő helyre kidobott alumínium doboz könnyen újrahasznosítható

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Számlálóval ellátott speciális doboz-visszagyűjtő ponttá alakul át egy hónapra Budapest több villamosmegállója. A különleges kampányt a Hell cégcsoport indította el, hogy így hívja fel a figyelmet a megfelelő helyre kidobott alumíniumdobozok előnyös tulajdonságaira.

Korunk egyik legnagyobb fenntarthatósági kihívása a csomagolások újrahasznosítása és visszaforgatása a gazdaságba. Ahogy a Hell cégcsoport közleményében olvasható, a PET-tel szemben az alumínium italdobozok – megfelelő gyűjtés és kezelés mellett – végtelenszer és minőségromlás nélkül újrahasznosíthatók. Hulladékanyagként is az egyik legértékesebbek az összes csomagolás közül, visszagyűjtésük és újrahasznosításuk is a legkönnyebben, legnagyobb arányban megoldott.

A valaha kibocsátott alumínium mintegy 75 százaléka jelenleg is forgalomban van, a hatékony körforgásnak köszönhetően akár 60 nappal azután, hogy a fogyasztó a szelektív hulladék tárolóba dobta, ismételten alumíniumdoboz készülhet belőle. A környezettudatos hulladékgyűjtést pedig októberben egy igen látványos közterületi installációval segíti a HELL.

Villamosmegállók alakulnak át visszagyűjtő ponttá

Három forgalmas villamosmegálló alakul át ebben a hónapban visszagyűjtő ponttá: a 4-6 villamos Corvin-negyed, Harminckettesek tere és Király utcai megállójában lehet megtalálni azokat a speciális dobozokat, amelyek az összepréselt aludobozok begyűjtésére szolgálnak.

A hirdetőtábláknak látszó különleges gyűjtőkön prés is található, hiszen a kiürült dobozok méretének csökkentésével is a fenntarthatóságot szolgáljuk. Az installáció tetején egy LED-es számlálón követhető, hány aludoboz került már a gyűjtőbe. A kreatív megvalósítása révén nemcsak a számláló segítségével lehet követni a gyűjtés menetét, hanem – az átlátszó kialakításnak köszönhetően – egy kerékpár rajzolódik ki, ahogy halmozódnak a dobozok. 

Az egy hónap alatt begyűjtött dobozokat újrahasznosítják, hogy olyan alutekercsek készüljenek belőlük, amelyeket a HELL is használ termékei csomagolásánál - a körforgás így záródik be.

Segíthetünk is az aludobozok gyűjtésével

A gyűjtéssel egy jó ügyhöz járulunk hozzá, hiszen a begyűjtött aludobozok alapján a cégcsoport kerékpárokat adományoz az Igazgyöngy Alapítvány számára. Közvetve tehát bárki részt vehet a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javításában. Az alapítvány művészeti iskolája fenntarthatóság témában rajzversenyt hirdet 450 rászoruló gyereknek, a felajánlott újrahasznosított bicikliket pedig a rajzverseny nyertesei kapják.

 

(Forrás: hellenergy.com)