Varázslatos e-autót alkotott meg a Disney és a Hyundai

hyundai-ioniq5-disney

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Első ránézésre a napokban bemutatott új Hyundai Ioniq 5 teljesen átlagos autónak tűnik. Kicsit közelebbről szemügyre véve azonban már látszik a varázslat, a Disney varázslat. Nem véletlenül, hiszen ez a Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinum, az autógyártó és az animációs közös alkotása.

A Disney animációs stúdió 2023-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, az ünnepség kizárólagos autóipari szponzora a Hyundai - számol be róla a Motor1. Az együttműködésnek köszönhetően alkotta meg a két cég a Ioniq 5 különleges változatát, amely a jövőben korlátozott számban kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

hyundai-ioniq5-disney

- Ez volt az első alkalom, hogy a Disney megnyitotta tervezőstúdiójának ajtaját, és hozzáférést biztosított ikonikus karaktereihez egy művészi együttműködés érdekében - mondta Angela Zepeda, a Hyundai marketing igazgatója. - Az Ioniq 5 a Hyundai elektromos modelljeinek zászlóshajója, és izgatottan várjuk a limitált kiadású változatát, ami minden Disney rajongó számára felejthetetlen élményt nyújt.

hyundai-ioniq5-disney

Az autó egyébként egy matt külső színezést kapott, amely a Gravity Gold fantázianevet viseli, a Disney-inspirálta kerekek pedig tovább fokozzák a különleges hatást. A Disney100 logója több helyen is feltűnik, a külső elemek mellett az ülések fejtámláján, a szőnyegeken és központi kijelzőn is.

hyundai-ioniq5-disney

A varázslat itt nem ér véget! A Disney100 Platinum fényszóróin és hátsó lámpáin csillogó animáció fut végig, az autó indításakor az ikonikus Disney-zene szólal meg, a kijelzőn pedig egy egyedi animáció jelenik meg. Mivel a Disneynél a csillogásból sosem elég, fényes tündérpor díszíti a tetőt, és a belső világítás is többféle színben jeleníthető meg.