A Toyota egy új, hosszú hatótávú, gyorsan tölthető elektromos autót tervez 2022-re

toyota-toltheto-auto

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

A Toyota célja, hogy 2022-től egy új típusú akkumulátorral felszerelt elektromos autót dobjon piacra, mely megnövelt hatótávolsággal és gyorsabb feltölthetőséggel rendelkezik.

A mostani elektromos autók maximum 3-400 kilométeres távolságot tudnak megtenni egy töltéssel, és a gyorstöltők használatával fél - két óra a töltési időigényük. A Toyotánál egy olyan új akkumulátor bevezetését tervezik, ami a lítium ionos megoldással szemben csak szilárd alkotóelemekből tevődik össze. A tömör halmazállapotú megoldás szilárd elektrolitokat használ a folyékonyak helyett, ezáltal biztonságosabbá téve őket a piacon jelenleg kapható technológiával szemben. Az teljesen új platformra tervezett elektromos autó akár pár perc alatt feltölthető, s először Japánban kívánják forgalomba helyezni 2022-ben. Toyota ezzel egyszerre két, az elektromos autók működésével kapcsolatos eddigi kifogásra is megadná a választ.

Más autógyártók is igyekeznek nem lemaradva ezt az új technológiát kifejleszteni a következő évtized sorozatgyártásához.

A Toyota már régóta használ hidrogéncellás és tölthető hibrid megoldásokat a klasszikus autók alacsony fogyasztású alternatívájaként. Mivel a villanyautók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezzel a  hosszú hatótávú elektromos autóval bővítik kínálatukat, s tesznek újabb lépést a rohamos fejlődés útján. A jelentések szerint jövőre vezeti be egy másik elektromos modelljét Kínában, a világ legnagyobb autópiacán, bár ez a már létező C-HR modellen alapul és lítium ionos technológiát használ, mely a mai elektromos autók többségét is hajtja.

Elektromosautó-töltés otthon vagy közterületen? Miért a Growatt?

A kényelem elhanyagolhatatlan szempont, ezért fontos, hogy saját háztartásunkban is igénybe vehessük az elektromos autók számára gyártott töltőket. Biztonságosak, használatuk egyszerű, hosszú töltési folyamatra fejlesztették ki. A Growatt termékek megbízható teljesítményt nyújtanak, a gyártó innovatív, Kína legnagyobb inverter exportőreként lépett be az elektromos- autó-töltők piacára.

Tags