Összefogott a Tesco és a Shell: több mint 100 elektromos autó töltőpontot létesítenek

tobb-mint-100-tesco-aruhaznal-telepit-elektromos-auto-toltopontot-a-shell

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

Elektromos autó töltőpontokat telepít a Shell Hungary Zrt. és a Tesco-Global Zrt. több mint 100 áruházhoz. A hálózat országos lefedettséget biztosít majd, és a töltőket természetesen megújuló energiával látják majd el.

A partnerség első szakaszában a Tesco által telepített, már meglévő töltőpontok a Shell Recharge hálózat részévé válnak, a Shell pedig további töltőpontokat létesít a következő három évben. A Tesco parkolóiban várhatóan 22 kW-os és 50 kW-os gyorstöltő pontok kombinációját helyezik ki, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kényelmesen tölthessék fel elektromos járműveiket vásárlás közben. Minden töltőpontot 100%-ban megújuló villamos energiával látnak majd el.

- A Shell-nél célunk, hogy az EV töltés kellemes és kényelmes élmény legyen ügyfeleink számára - mondta Vecsey Sarolta, a Shell Magyarország Zrt. mobilitási üzletágának vezetője. - Azzal, hogy lehetőséget biztosítunk nekik, autójukat egy parkolóhelyen egy másik tevékenység, jelen esetben a napi bevásárlás közben tölthessék fel, gyors és könnyen használható szolgáltatást kapnak, amely az elektromos járműveket használók speciális igényeihez igazodik. A Tesco-val való partnerségnek köszönhetően rövid időn belül hatékony, országos EV-töltőhálózatot tudunk kiépíteni.

A Shell 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalkozássá szeretne válni, illetve a Tesco is vállalta, hogy 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást saját működésében, míg 2050-re az értéklánc egészében. Az összefogás mindkettejüknek segít ezen célkitűzések elérésében.

- A meglévő e-töltőhálózatunk bővítése része a szélesebb körű elkötelezettségünknek, hogy kezeljük azokat a környezeti kihívásokat, amelyek a legfontosabbak ügyfeleink, kollégáink és közösségeink számára - hangsúlyozta Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója. - EV-hálózatunk fenntartható választási lehetőséget kínál ügyfeleink számára, és a vásárlás közbeni töltés egy újabb kis segítség, hogy megkönnyítsük az életüket.

A Shell egyébként jelenleg több mint 100 ezer nyilvános és magán töltőpontot üzemeltet világszerte, és 2025-re több mint 500 ezer ilyen pont működtetését tervezi.

 

(Forrás: shell.hu)