Így juthat ingyenpénzhez elektromos autó vásárlása esetén

igy-juthat-ingyenpenzhez-elektromos-auto-vasarlasa-eseten

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

Idén május közepén jelentek meg az elektromos autók támogatási rendszerének részletei. A pályázatok benyújtására már csak néhány napot kell várni, és biztosan nagy lesz a roham. A nagy autókereskedések is azt tapasztalják, hogy a bejelentés óta rendkívül megnőtt az érdeklődés az e-autók iránt. Amennyiben Ön is szeretne nyerő pályázatot benyújtani, akkor olvassa tovább cikkünket, mert összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amivel garantált a siker.

EZEKRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSAKOR

Az egyik legfontosabb pont a határidő! A pályázatokat szakaszosan, az első körben 2021.06.14-től lehet benyújtani 2021.07.02-ig. Ezt tervezetten további két szakasz követi majd (2021.08.09-2021.08.27 és 2021.10.11-2022.06.01.), amennyiben a keret nem merül ki. A nagy autókereskedések azt javasolják, hogy a pályázat benyújtásával ne várjanak a vásárlók, mert előreláthatólag a keret gyorsan kimerül. A szakaszos pályázás ugyan a roham elkerülését szolgálná, de a tavalyi év tapasztalatait ismerve, nagy a kockázata annak, hogy a rendelkezésre álló forrás nem lesz elegendő a 3. szakaszra. A korábbi években megjelent pályázatokhoz hasonlóan a sávos támogatási rendszer a mostaninál is megmaradt, viszont a sávok némiképpen módosultak. Erre érdemes odafigyelni! Sőt a most megjelenő pályázat több kedvezményt is tartalmaz, amellyel szélesedett a kedvezményezettek köre. Amit mindenképpen tudni kell, hogy az 1-12 millió Ft-ba kerülő elektromos járművekre akár 2,5 millió Ft-os, a 12-15 millió Ft-os e-autókra 1,5 millió Ft-os támogatás érhető el. A 15 millió Ft-ot meghaladó gépjárművekre idén sincs támogatás. Viszont új elemként jelent meg a pályázatban a 7, vagy többszemélyes elektromos járművekhez nyújtott támogatás sávos rendszere, amivel szintén a beszerzési ár függvényében lehet 1,5-2,5 millió Ft-nyi támogatást elérni. Fontos tudni, hogy csak és kizárólag 2021.május 17-ét követően megrendelt autókra lehet pályázni, viszont a kiszemelt e-autó előzetes megrendelése feltétele a pályázat benyújtásának. Tudni kell, hogy az ideiglenes ügyfélkapus regisztráció nem elegendő a pályázati adatlap hitelesítéséhez és beküldéséhez.

Image removed.

A kiszemelt gépjárművet csak és kizárólag regisztrált kereskedőtől lehet megvásárolni. Viszont, már lehetőség van a szalon tesztautójára is pályázni, ami akár jóval kedvezőbb árszabású is lehet. A kiírás szerint megfelelő kereskedők listáját a pályázati oldalon lehet megtekinteni. A tesztautókra való kikötés csupán annyi, hogy a gépjármű első forgalomba helyezése és a megrendelés dátuma között legfeljebb 12 hónap telhet el, valamint a megrendelés időpontjában a gépjármű futásteljesítménye nem haladhatja meg a 6000 km-t. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az idei pályázat elsődleges célcsoportja a lakosság, így cégek idén nem kapnak támogatást. A kiírás szerint csak magánszemélyek, valamint magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények nyújthatnak be pályázatokat. A lakossági pályázók legfeljebb 1, míg a szervezetek maximum 5 db elektromos autóhoz igényelhetnek támogatást.

EZT TANÁCSOLJUK A NYERTES PÁLYÁZÓKNAK

Mit ér az elektromos autó, ha csak a közterületi töltőkkel tudjuk tölteni őket, ahol nem mindig garantált a szabad hely, és jóval drágábban lehet őket „megtankolni”, mintha ezt otthonunkban végeznénk? Ilyenkor javasolt elgondolkodni saját, háztartási autótöltő vásárlásán. Ráadásul az üzemeltetési költségeket akár nullára is csökkenthetjük, ha nemcsak autótöltőt, hanem egy napelemes rendszert is vásárolunk, ami ingyenes zöld árammal tudja ellátni e-autónkat és háztartásunkat! Érdemes megfontolni ezeket a beruházásokat is, hogy valóban környezettudatos magatartást tanúsíthassunk!