Három Tesla Roadster több mint 10 évig hevert egy konténerben

tesla-roadster-kina-elektromos-auto

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Három, vadonatúj Tesla Roadsterre bukkantak Kínában. Egy szállítókonténerben hevertek csaknem 10 éven keresztül, hamarosan pedig csillagászati összegért árverezhetik el őket.

Amikor az új tulajdonos körülnézett a konténerekben, amiket nemrég vásárolt, valószínűleg nem számított arra, hogy három, teljesen érintetlen Tesla Roadsterre fog bukkanni. Filmbe illő jelenet lehetett, amikor rátaláltak a több mint 10 éve ott heverő járművekre.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto

Ahogy az Electrek írja, a Tesla 2008 és 2011 gyártotta a Roadster modelleket, akkor is mindössze 2000 darabot. Az autók már akkor is ritkaságnak számítottak, ez a három pedig még különlegesebb. A hihetetlen felfedezésről a Roadstersök javítására szakosodott Gruber Motors adott ki közleményt:

Egy kínai vevő még 2010-ben vásárolta meg a Teslától a kocsikat. Azokat a kikötőbe szállították, de a vevő otthagyta. 2010 óta hevertek a konténerben az autók, teljesen érintetlenül, nulla kilométerrel. A tárolási költségek az elmúlt években 6 számjegyű összegre híztak, és a konténerek egy új tulajdonoshoz kerültek. Ő találta meg a Teslákat, és valószínűleg hamarosan árverésre bocsátja.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto

A kocsik egyébként esztétikailag kitűnő állapotban vannak. A fentiek fényében ez nem is csoda, ugyanakkor műszakilag komoly gondok lehetnek. Bár az akkumulátorok állapotáról nem adtak ki információt, valószínűleg már nem lehet felölteni, így az autók működésképtelenek. Ennek ellenére a Gruber Motors becslése szerint akár egymillió dollárért - több mint 330 millió forintért - is gazdára találhatnak az autók.

tesla-roadsters-kina-elektromos-auto