Fényárban úszó Tesla járja Budapest utcáit az ünnepi időszakban

fenytaxi-budapest

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

A Főtaxi egy díszbe öltöztetett, környezetkímélő autóval gondoskodik a karácsonyi hangulatról Budapest utcáin. A Tesla Model 3-t 100 méternyi fényfüzér díszíti, ráadásul egy szerencsés utas kívánságát is teljesíti.

A Fénytaxi idén is karácsonyi hangulatot varázsol a főváros utcáira. Az ünnepi díszbe öltözött Tesla Model 3-t rengeteg apró lámpa ékesíti, az 1000 darab LED fényforrásból álló fényfüzér teljes hossza 100 méter, ami felülmúlja a fővárosi Szent István Bazilika vagy a Parlament magasságát is.

Mivel a fényfüzér vezetékei gyárilag zöldek voltak, ezeket először az autó színéhez passzoló sárgává kellett alakítani. E művelethez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, amelyek teljes, egy kilométeres hossza hozzávetőlegesen megegyezik az említett két nevezetesség, vagyis a Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal.

Megérte a 10 órányi díszítés

A megvalósítás komoly előkészületeket igényelt: csaknem 10 órán keresztül díszítették az autót. A befektetett energia azonban megéri, hiszen a fényárban úszó taxi látványa idén is nagy örömet jelent a budapestiek számára.

A Fénytaxi ünnepi díszkivilágításának fogyasztása miatt sem kell aggódni, csupán 110 W-os teljesítményfelvétellel rendelkezik, így lényegében nem befolyásolja az egy töltéssel megtehető kilométerek számát.

Egy kívánság valóra válik

Az idei ünnepi szezon újdonsága, hogy a Fénytaxi utasai az autóba szerelt kamerának elmondhatnak egy kívánságot. A taxitársaság advent után összegzi ezeket a kéréseket, amelyekből egyet teljesít majd.

 

(Forrás: fotaxi.hu)