Ez a veterán Bentley már villanymotorral működik

Bentley-elektromos-auto-veteran

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Az egyik legritkább veterán luxusautót, az 1961-es Bentley S2 Continental modellt alakította teljesen elektromossá a Lunaz Design úgy, hogy az egyáltalán nem ment a klasszikus elegancia rovására.

Időtlen szépség a jövő hajtásláncával kombinálva - ez a Lunaz Design célkitűzése. A 2018-ban alapított vállalat arra specializálódott, hogy a veterán autókat elektromossá alakítsa az általuk szabadalmaztatott hajtáslánc segítségével. A kocsik villamosítása választ ad a fenntarthatósági és megbízhatósági kérdésekre, valamint lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok akár mindennap használhassák a különleges járműveket.

A Lunaz Design alakított már át Aston Martin DB6-ot, Jaguar XK-t, Rolls-Royce Phantomot és klasszikus Range Rovert. A sor pedig nemrég az 1961-es Bentley S2 Continentallal bővült - számol be róla az Electrek.

Bentley-elektromos-auto-veteran

Eleve is ritka modell a Bentley S2 Continental

A kocsi az eredeti motorral is kivételes darabnak számít, hiszen mindössze pár darab létezik belőle a világon, elektromos változatban pedig csak ez az egy. A Lunaz Design is az eddigi legexkluzívabb projektjeként emlegeti a munkát, a szerencsés vevő ennek fényében pedig bizonyára féltve őrzi majd szerzeményét.

Az átalakításhoz a Bentley-t először gyakorlatilag darabjaira szedték, majd a használható alkatrészeket megtisztították és felújították. A belső égésű motort eltávolították, hogy a saját elektromos hajtásláncukra cseréljék le. Végeredményként pedig egy olyan 400 lóerős autót kaptak, ami 6,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre.

Bentley-elektromos-auto-veteran

A belső tér felújításánál is a fenntarthatóság számított

Természetesen a belső teret is megújította a Lunaz Design saját tervezőcsapata, akik még a fenntarthatóságra is figyeltek. Újrahasznosított kárpitot és egyéb anyagokat használtak, valamint beépítettek olyan modern kényelmi funkciókat is, mint például a navigációs rendszer, wifi és műholdas kommunikációs rendszer.

Noha ez a Bentley biztosan nem szerepel majd a rendszeres kínálatukban, a felújítással a vállalat bebizonyította: nem számít, milyen idős egy autó, azt úgy lehet elektromossá alakítani, hogy közben a klasszikus megjelenés is megmarad.