Elektromos változatban éledt újra Renault legendás kisautója

meresz-szinekkel-elektromos-valtozatban-hodit-a-renault-nepszeru-modellje

Az EU-SOLAR nem ígéretet árul, hanem napelemet. Kérjen ingyenes ajánlatot!

A Renault előállt a tökéletes ajándékkal az egyik legnépszerűbb modelljük, az 5-ös ferdehátú 50. évfordulójára: elektromos változatban gyártották újra a legendás kisautót.

Image removed.

Az első generációs Renault 5 rendkívül népszerű volt a maga korában, 1972 és 1984 között több mint ötmillió darabot adtak el belőle. A dátumokból látszik, hogy az első ilyen modell éppen 50 éve gurult le a gyártószalagról, a jeles évfordulóról a Renault sem feledkezett meg. A legendás kisautó jubileumára valami igazán különlegessel készültek.

Renault 5 Diamant néven elkészítették a veterán autó elektromos, restomod változatát, ami annyit tesz, hogy a kocsit a régi jellegzetességek megtartása mellett a legmodernebb technológiával vértezték fel. A design megalkotásával a francia művészt, Pierre Gonalons-t bízták meg, aki az ékszerkészítők munkásságából inspirálódott - ez az autó minden elemén meglátszik.

Image removed.

Mint egy ékszer, úgy néz ki az autó

A Diamant tele van csillogó kiegészítőkkel, a fényszórók úgy néznek ki, mintha gyémántból lennének, a hatást pedig tovább fokozzák aranyszínű berakások és fehér abroncsok. Az autó merész színezetét három festékréteg ötvözésével értek el: a rózsaszín alapon aranyszínű pigmentek vannak, amit egy matt lakkréteg borít. Ennek köszönhetően a megvilágítástól függően számos árnyalatban pompázhat a kocsi, a napsütésben aranyfénnyel csillog, a sötétben kékes színbe burkolózik.

Image removed.

Az autót belülről is érdemes jobban szemügyre venni, a minimalista berendezés ugyanis különleges kiegészítőket rejt. A szőrmés ülések, a szövettel borított műszerfal és a padlón lévő gyapjúszőnyeg teljesen hozza a retró érzést, a furcsán megcsavart kormány viszont olyan, mintha egy másik univerzumból származna. Hogy a vezetést mennyire könnyíti meg ez az alakzat, jó kérdés, a gyártó szerint azonban tökéletesen alkalmas a feladatra.

Image removed.

Akinek megtetszett a veterán autó elektromos változata, és elgondolkozott azon, hogy egyet maga is beszerezne, annak van egy rossz hírünk. A Diamant-ból csak ez az egy darab készült, és többet nem is fognak gyártani. Az egyedi modellt ősszel fogják aukcióra bocsátani.

(Forrás: insideevs.com)