Dubajban teszteli autóit a Tesla

dubajban-tesztel-a-tesla

Elindult az új REPowerEU pályázat! Válassza az EU-SOLAR-t!

Dubajban tesztelik az autókat a Tesla mérnökei, hogy lássák, hogyan reagálnak az extrém magas hőmérsékletre. És ha már ott vannak, meg is osztottak pár látványos fotót.

Nemrég még az alaszkai jégmezőkön, most pedig a dubaji sivatagban tesztelik a Tesla autóit, hogy megfigyeljék, miként viselkednek az extrém időjárási körülmények között. Dubajban most van az év legmelegebb időszaka, a hőmérséklet az 50 fokot is elérheti, szóval a helyszínválasztás kétségkívül jó volt. Persze a látvány sem elhanyagolható, a végtelen sivatagban, a homokdűnék között cikázó kocsikról igen látványos képek készültek, amelyek a Tesla a nagyközönséggel is megosztott.

Dubajban tesztel a Tesla

Ahogy a fotókon látszik, az autógyártó elsősorban a Model Y szériához tartozó autóit vitte a sivatagba, de feltűnik a Model X és a Model 3s is. A teszteken általában azt vizsgálják a mérnökök, hogyan birkóznak meg az extrém körülményekkel a járművek, és hogy ez alapján milyen fejlesztési irányokba kell indulni. A Tesla esetében pedig a teszteredmények segíthetnek abban, hogy a hatótávolságot jobban meg tudják becsülni a kocsik.

Dubajban tesztel a Tesla

Az autógyártó az elmúlt időszakban ezen a téren már komoly fejlesztéseket vitt véghez, így a hatótávolság becslésében már olyan tényezőket is figyelembe vesznek az autók, mint például az oldalszél erőssége, a páratartalom, a hőmérséklet vagy éppen a guminyomás. A dubaji éghajlat és domborzat pedig remek helyszín, hogy a technológiát még tovább fejlesszék.

Dubajban tesztel a Tesla

(Szöveg forrása: electrek.co, képek forrás: Instagram)