Az autók és a motorok legjobb tulajdonságait egyesíti a Nimbus One

a-motor-es-az-auto-legjobb-tulajdonsagait-egyesiti-a-nimbus-one

Még nem maradt le a Napenergia Plusz Programról. Válassza az EU-SOLAR-t!

A motorok praktikussága és alacsony költségigénye, valamint az autók kényelme és biztonsága egyesül a Nimbus One nevet viselő elektromos járműben, ami remek alternatíva lehet a városi közlekedésben.

Praktikus, mint egy motor

Egy kicsit olyan, mint a motor, egy kicsit olyan, mint az autó. A Nimbus One-t nem könnyű kategorizálni, de talán nem is kell, hiszen a tervezőknek is pont az volt a céljuk, hogy egy járműben egyesítsék a motorkerékpárok praktikusságát és alacsony költségigényét a kocsik kényelmével és biztonságával ezzel teremtve egy remek alternatívát a városi közlekedésben.

A Nimbus One egy teljesen fedett, elektromos meghajtású jármű három kerékkel, amelyek közül kettő elől, egy pedig hátul helyezkedik el, ami sokkal nagyobb stabilitást jelent a hagyományos elrendezéshez képest (vagyis, hogy két kerék van hátul, egy pedig elöl). Szükség is van erre a stabilitásra, hiszen a Nimbus One a biciklihez és motorhoz hasonlóan bedől a kanyarokba. Nagy különbség viszont, hogy a vezetőnek itt nem kell a járművel együtt dőlnie, így a kezdők számára is könnyen kontrolálható a mozgása. Mivel nagyjából akkora, mint egy motor, parkolóhelyet is sokkal könnyebb találni vele, mint egy autóval.

A motorokhoz hasonlóan bedől a kanyarokba a Nimbus One

Biztonságos, mint egy autó

Minden praktikussága ellenére a motor közel sem olyan biztonságos közlekedési eszköz, mint egy autó. A Nimbus One-t éppen ezért szerelték fel olyan kiegészítőkkel, amelyek garantálják a sofőr védelmét. Van benne légzsák, a borítása teljesen zárt és vízálló, vannak benne mesterséges intelligencia által vezérelt kamerák, amelyek érzékelik a többi járművet, hogy elkerüljék a baleseteket. És természetesen a biztonsági övet sem felejtették ki a tervezők. A vezetőülés mellett van még hely, ami lehet akár raktér, de egy másik ülés is beépíthető, sőt gyermekülés is rögzíthető.

A Nimbus One maximális sebessége 80 km/h, és egy töltéssel akár 150 kilométert is meg tud tenni, az akkumulátor pedig valamivel több mint 1 óra alatt feltölthető.

A Nimbus One számára a parkolás is könnyen megoldható

(Szöveg forrása: electrek.co, képek forrása: try.nimbus.green)