Táplálkozás

Kiemelt

2022.02.07 energiavalaszto
A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot szeretne kínálni a növényi…

TOP 3 legtöbbet olvasott cikk

2022.02.16 energiavalaszto
Kinek ne okozott volna még dilemmát, hogy mit kezdjen sütés után a használt étolajjal. Ha a lefolyóba öntjük, nem tűnik el, a csatornarendszerbe kerül, ahol megdermed, és problémákat okoz, szennyezi…
2022.04.25 energiavalaszto
Egy átlagos európai középosztálybeli polgár nem valószínű, hogy ezen eddig elgondolkodott volna, pedig nyilvánvaló: Oroszország Ukrajna elleni háborúja az élelmezésbiztonságot a globális problémák…
2021.12.23 energiavalaszto
Bezzeg nagyanyáink korában… Az unalomig ismert hasonlat a karácsonyi gasztronómia múltidézése körül is gyakran előkerül ilyentájt. És bár mi is szerettünk volna elmerengeni letűnt korok ünnepi…

További cikkeink

2022.06.27 energiavalaszto
Az egészséges életmód valóságos divathullámmá érett az utóbbi években. A sport és a táplálkozási tanácsok mellett pedig egyre nagyobb hangsúly helyeződik arra is, hogy bizonyos fenntarthatósági…
2022.06.14 energiavalaszto
Szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz több hal a tengerekben. Hogy miért? Azt valószínűleg sokan tudják, hogy tányérunkra egyre többször kerül hal, az azonban kevésbé ismert, hogy az…
2022.05.31 energiavalaszto
A világhírű Michelin-séf, Marco Pierre White sok más újítása után most 3D-nyomtatott vegán steakeket kínál az Egyesült Királyságban a Steakhouse Bar and Grillben – illetve „licencként” már számos más…
2022.05.11 energiavalaszto
Christophe Barnouin, az Ecotone vezérigazgatója – olyan márkák, mint a Clipper Teas, a Whole Earth és a Kallo kezelője – arra hívja föl a figyelmet, hogy a mai ipari élelmiszer-modell hogyan…
2022.04.25 energiavalaszto
Egy átlagos európai középosztálybeli polgár nem valószínű, hogy ezen eddig elgondolkodott volna, pedig nyilvánvaló: Oroszország Ukrajna elleni háborúja az élelmezésbiztonságot a globális problémák…
2022.03.16 energiavalaszto
Íme egy egyszerű ökölszabály a fenntartható élelmiszerekről: többet számít, hogy mit eszünk, mint az előállítás módja. Például egy növényi burgerpogácsa, amelynek összetevői a világ minden tájáról…
2022.02.20 energiavalaszto
Az élelmiszer-közbeszerzés, vagyis az állami étkezdék ellátása határozza meg, mit esznek naponta milliók Európa-szerte. E hatalmas erő azonban többnyire kihasználatlan. Február közepén a Slow Food és…
2022.02.16 energiavalaszto
Kinek ne okozott volna még dilemmát, hogy mit kezdjen sütés után a használt étolajjal. Ha a lefolyóba öntjük, nem tűnik el, a csatornarendszerbe kerül, ahol megdermed, és problémákat okoz, szennyezi…
2022.02.07 energiavalaszto
A közelmúltban debütált a San Francisco-i éttermekben a plant protein startup Black Sheep Foods növényi hús alapú báránya. Az indulás után a csapat még több változatosságot szeretne kínálni a növényi…
2022.01.04 energiavalaszto
Évről-évre egyre nagyobb figyelmet kap a klímaváltozás és -válság. A környezetvédelem vagy az éghajlati katasztrófák témája immár nemcsak a szaklapokat és a kormánymédiát tudja át, de lassan a női…